Erzurum Haber Girişi : 18 Mayıs 2018 16:55

Kudüs'e destek oldular

Kudüs'e destek oldular
Kredi Yurtlar Kurumu’nda gece ışıklar Kudüs için yandı. Erzurum’da KYK’ya ait yurtlarda odalarının ışıklarıyla Kudüs yazan gençler, İsrail ve ABD’yi protesto etti.
Erzurumajans-Atatürk Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrencilerin kaldığı Kredi Yurtlar Kurumu’na ait yurtlarda akşam anlaklı bir etkinliğe imza atıldı. İsrail’in Filistinlilere yönelik katliamını protesto etmek isteyen öğrenciler, saat 20.30’da odalarının lambalarıyla Kudüs yazdılar. Filistin halkının yanında olduklarını belirten üniversiteli gençler, katliam sebebiyle İsrail ve ABD’yi protesto etti. Yurt bahçesinde toplanan yaklaşık 100 öğrenci de oturup ellerindeki cep telefonu feneriyle ‘Kudüs’ koreografisi oluşturdu. Bazı öğrenciler de Türk bayrağı açarak İsrail’i protesto etti.

KYK Erzurum İl Müdürü Salih Kaygusuz da protesto sırasında öğrencilere destek verdi.



Işıklar Kudüs için yandı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde eğitim gören yüksek lisan ve lisans öğrencilerinin kaldığı Van Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu Süleyman Şah Öğrenci Yurdunda kalan öğrenciler, Filistin’e destek amaçlı odalarının ışıklarıyla “Kudüs Van” yazarak Türk bayraklı destek verdiler. Bu koreografiyi hazırlayan öğrenciler amaçlarının zulüm ve baskı altındaki Filistinli kardeşlerine destek amaçlı olduğunu belirttiler.

Filistin’e destek eylemine KYK İl Müdürü Süleyman Şakar ile Süleyman Şah Yurt Müdürü İsa Yeşil’de destek verdi.



KYK’lı öğrencilerden Filistin ve Kudüs’e destek 

KYK Muş İl Müdürlüğüne bağlı Müştak Baba Kız Öğrenci Yurdunda barınan öğrenciler, Filistinli Müslümanları katleden İsrail’e tepki göstermek için bir araya toplanarak, Kudüs’e destek mesajı gönderdi. Müştak Baba Kız Öğrenci Yurdu bahçesinde ışıklı koreografisi hazırlayan öğrenciler, ‘Kudüs’ yazılı koreografi ile Kudüs’ün yalnız olmadığı mesajını verdiler. Ellerinde Kudüs pankartı tutan öğrenciler, ‘Kudüs İslam’ın, Kahrolsun İsrail’ sloganları attı.



Işıklarla Kudüs yazdılar

Kafkas Üniversitesinde (KAÜ) öğrenim gören ve KYK yurtlarına bağlı Murat Çobanoğlu Kız Yurdu, Serhat Öğrenci Yurdu ile Nuri Paşa öğrenci yurtlarında kalan öğrenciler, oda ışıklarıyla “Kudüs” yazdı. Öğrenciler, önce yurtların bütün ışıklarını kapattı, daha sonra “Kudüs” yazısı oluşacak şekilde odaların ışıklarını açmaya başladı. Son olarak da ortaya oda ışıklarından oluşan “Kudüs” yazısı çıktı.



KYK yurtları ‘Kudüs’ ile aydınlandı 

Ağrı Kredi Yurtlar Kurumu Müdürlüğüne bağlı (KYK) Ahmed-i Hani, İshakpaşa erkek yurtları ve Ümmü Eyyüp Kız yurtlarında kalan üniversite öğrencileri İsrail ordusu tarafından Filistin ve Kudüs’te yapılan saldırılara dikkat çekmek için yurt odalarının ışıklarını açıp kapatarak binalarda ‘Kudüs’ yazısı yazdırdı. İsrail’in saldırılarını protesto eden öğrenciler ‘Kudüs kırmızı çizgimizdir’ pankartı ile tepkilerini dile getirdi.

İsrail’in Filisitinlilere karşı zulüm yaptığını söyleyen öğrenciler, Kudüs’ün İsrail tarafından işgal edildiğini ve ABD Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınmasının tansiyonu yükselttiğine dikkat çekti. Yurt binalarına ışıklarla ‘Kudüs’ yazısı yazdırdıklarını anlatan öğrenciler, Müslüman aleminin Filistinlilere destek olması gerektiğini kaydetti.



Işıklarla Kudüs yazısı yazarak İsrail’i protesto ettiler 

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) kampüsünde bulunan Niyazi Mısri Kız Öğrenci Yurdu önünde toplanan kız öğrenciler, cep telefonlarının ışıkları ile “Kudüs” yazısını oluşturdu.

Yurt Müdürü Işıl Güllüdağ, yaptığı açıklamada, ”Bu akşam Ardahan Niyazi Mısri kız öğrencileri, personeli, güvenlik görevlisi ile beraber Kudüs’e yapılan o çirkin saldırıyı kınıyoruz. Bütün Kudüs’teki Müslüman kardeşlerimizin acılarını paylaşıyoruz. Allah yar ve yardımcıları olsun. Türk milleti olarak onların yanındayız. Kalbimizle, dualarımızla onları gönülden anıyoruz, seviyoruz ve destekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Öğrenciler okudukları İstiklal Marşı’ndan ardından yurtlarına çekildi.

Sevgi CABPOLAT/Pusula


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.