Erzurum Haber Girişi : 18 Mayıs 2018 16:42

Yarar'ın son bombası!

Yarar'ın son bombası!
Kızılay tarafından Palandöken Kayak Merkezi’nde yaptırılan ve daha sonra bir takım siyasi oyunlarla Türkiye Kayak Federasyonu’na devredilen kayak oteli, Başkan Erol Yarar’ın talimatıyla kapatıldı.
Erzurumajans-Kızılay tarafından Palandöken Kayak Merkezi’nde yaptırılan ve daha sonra bir takım siyasi oyunlarla Türkiye Kayak Federasyonu’na devredilen kayak oteli, Başkan Erol Yarar’ın talimatıyla kapatıldı. TKF gibi oteli de yönetemeyen Yarar, işten çıkardığı antrenörlerden sonra 20’yi aşkın personeli de işsiz bıraktı.

Kızılay eski Şube Başkanı Mithat Turgutcan’ın “gözbebeğim” dediği Palandöken Kayak Merkezi’ndeki Kızılay Dağ Evi, vefatından sonra yeni yönetim tarafından revize edilerek otele dönüştürülmüştü. Geçtiğimiz sezon açılışa hazırlanan otel bir anda sürpriz bir kararla Türkiye Kayak Federasyonu’na devredildi. Kızılay Şube Başkanı ve yönetiminin yaptıkları itirazlara rağmen ‘siyasi baskılar’ nedeniyle gerçekleşen devir işleminden sonra ‘Sports Otel’ adını alan turistik mekân TKF yönetimine geçti.



HEPSİNİ KAPI ÖNÜNE KOYDU

Ancak kısa bir süre sonra ödenmeyen borçlar nedeniyle otel icralık oldu. ‘Tescilli hukuksuzluğuyla’ Kayak Federasyonu’nu yönetemediği gibi daha bir oteli bile yönetemeyen Erol Yarar, yeteneksizliğini örtbas etmek için ‘Yaz sezonunda kimse gelmiyor’ gerekçesiyle otelin kapısına kilit vurdu. Yüksek İrtifa Kamp Merkezi nedeniyle kamp yapan futbol takımlarının büyük ihtiyaç duyduğu bir dönemde gelir getirebilecek bir oteli kapatan Yarar, 20’yi aşkın çalışanı da kapı önüne koydu.

NE DİYELİM ALLAH SORSUN

Daha öncede federasyona başkan adayı olan Doç. Dr. Fatih Kıyıcı’ya yakın oldukları gerekçesiyle milli takım antrenörlerinin işine son veren Erol Yarar, bu hamlesiyle de kayak camiasını şaşkına çevirdi. Mübarek Ramazan’da işsiz kaldıklarını söyleyen çalışanlar, “Ne diyeceğimizi bilemiyoruz. Bize otel 12 ay açık kalacak dediler, bin bir vaatle işe aldılar. Şimdi de ‘otele kimse gelmiyor’ diye kapatıyorlar. Mübarek gün bizi işsiz güçsüz bıraktılar ve daha tazminatımızı bile ödemediler. Allah sorsun” diye konuştular.

Onur SAĞSÖZ/Pusula
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.