Spor Haber Girişi : 18 Mayıs 2021 10:02

"Küfür etmiyorum, eleştiriyorum... Sekmen güç zehirlenmesi yaşıyor"

BB Erzurumspor'un eski alt yapı teknik direktörü Abdüsselam Gökçan, katıldığı sosyal medya kanalında Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i ağır bir dille eleştirdi.

ERZURUM AJANS - Onur SAĞSÖZYouTube’dan yayın yapan ‘Erzurum Televizyonu’ kanalındaki ‘90 Artı Analiz’ programına konuk olan Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Şube Başkanı Abdüsselam Gökçan, gazeteci Erdal Codur’un sorularını cevaplandırdı.

 

Futbol yorumcusu Mevlüt Can’ın da katıldığı programda BB Erzurumspor konuşulurken, Gökçan, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in katıldığı TV programlarındaki konuşmalarını eleştirdi.

 

“BEN ERZURUMSPOR’DAN PARA KAZANMADIM”

“Burada her şeyi konuşacağız” diyerek söze başlayan Gökçan’ın konuşmasından satır başları.

 

-“Benim Erzurumspor’dan çıkarım yoktu. Ben Erzurumspor’dan para falan kazanmadım. Benim Erzurumspor’dan aldığım para bir şey değildi. Arabamın benzin parasını sadece alıyordum. Güya ben Erzurumspor’a torpille gelmişim. Beni getiren de Bayburtlu Ünsal Kıraç’mış! Ben Erzurumspor’a 1985 yılında geldim. Benim torpile mi ihtiyacım var? Sayın Sekmen sen Erzurumspor’u bilmezken, sen Erzurumspor’un kapısını tanımazken, sen İstanbul’dan Kartal, Samandıra belediye başkanı, Refah Partisi’nin saltanat kayığında milletvekili olduğun dönem sen bir tane Erzurumspor maçına gelmedin. Ben seni görmedim. Senin Erzurumspor’a ilgin Erzurum’a gelip belediye başkanı olmanla başlar. Tanımazdık biz seni. Biz ne tanırız Mehmet Sekmen kim?”

 

“SEKMEN BANA İFTİRA ATTI... ALLAH BUNU SORAR...”

 

-“Sonra bana şöyle ithamda bulundu. Ben torpille gelmişim, bir de orada çok çirkin işler yapmışız biz! Biz burada futbolcu yetiştirmiş sonra menajerlerle satmış kendime gelir sağlamışım. Allah’a iman etmiş, Hazreti Peygambere ümmet olduğunu iddia eden bir adam böyle herkese yalan söyleyemez. Benim yetiştirdiğim çocuklar belli ve şu an nerede oynadıkları belli. Bana iftira attı. Bu çocukları kendileri verdiler. Menajerlerle anlaştılarsa kendileri anlaştılar. Ben o çocukların transferlerinin hiç birinde yokum ve benim arkadaşlarımda yok. Hepsini kulüp vermiş. Şimdi bunu yapıp bana böyle bir iftirada bulunacaksın. Bunu Allah sorar senden. Yalan söylüyorsun...”

 

“BANA AHLAK DERSİ VERİRSEN...”

 

-“Sonra kalkmış benim oğlumun üzerinden bana ahlak dersi veriyor... Keşke ittifak olmasaydı… Olmasaydı keşke herkes boyunun ölçüsünü alsaydı memlekette. Recep Tayyip Erdoğan’ın saltanat kayığına binip, orada kürek çekmeyi zannediyorlar ki, kendi kerametleri. Erzurum’da sana dört tane oy çıkmaz. Herkes haddini yerini bilecek. Buradan il Başkanına, Milletvekillerine sesleniyorum bunları getirip yem kullandırmayın lütfen rica ediyorum. Bunlarla 2023’e gidemezsiniz. Akıllı olun, bu belediye başkanıyla 2023’e gidilmez. Bana ahlak dersi vermeyeceksin Sayın Sekmen. Bana ahlak dersi verirsen senin 17-25 Aralık’tan sonraki kasetlerinden ben ahlak dersi çıkarmam. İnsanların siyasi omuriliği olacak...”

 

“RESİMLERİNDEN İĞRENDİK, BIKTIK”

 

-“Benim hakkımda ne biliyorsa yapsın. Mahkemeye versin beni. Desin ki, ‘televizyonlara çıkmış benim hakkımda yalayan söylüyor’ desin...

 

-“25 milyon teminatı kim istiyor? Sen. Hani alakan yoktu? ‘Şifo Mehmet’i almayın demiştim’ diyordu hani senin alakan yoktu? ‘Ben Bülent Korkmaz ile görüştüm’ dedin, hani sen ilgili değildin? Neresinden tutalım?”

 

-“Takım başarılı olduğu zaman kupayı alacak gidecek diyecek ben yaptım. ‘Ben başkan falan değilim dışarıdan destekliyorum’ diyecek ama kupayla billboardlarda onun resmi olacak. Zaten resimlerinden iğrendik bıktık, her yerde resim. Her yerde Mehmet Sekmen. İçişleri Bakanlığı yazısı oluyor Mehmet Sekmen. Tarım Kredi Kooperatifi yazısı oluyor Mehmet Sekmen. Kardeşim yol yapıldı, ‘bu yolu Mehmet Sekmen yaptı’  Erzurum’da Sayın Erdoğan’ın dediği gibi gönül belediyeciliği falan yok. Şantaj belediyeciliği başlamış. Eleştirirsen itibarsızlaştırırız. Eleştirirsen bütün sayfaları sana yönlendiririz. Eleştirirsen amirine telefon açarız, eleştirirsen patronuna söyleriz. Eleştirmeyeceksin...”

 

“KORKU İMPARATORLUĞU KURAMAYACAKSIN”

 

-“Ben sosyal medyadan küfürler ediyormuşum. Ben küfür etmiyorum. Küfür yok. Küfür etsem 150 kere mahkemeye vermiştin beni. Erzurum’da senin dava açtığın binlerce adam var. Ben küfür etmiyorum. Ama eleştireceğim. Sen burada korku imparatorluğu kuramayacaksın Sayın Sekmen. Burada hegemonya yapamayacaksın… Bakın biz bu memlekette beraber yaşayacağız. Yarın öbür gün birbirimizin cenazesinin altına gireceğiz.  Bunun buruda bir şeyi yok zaten. Ben istiyorum ki görevden alınsın. Yerine Meclis’ten biri gelsin. Bu da bir haddini bilsin. Bu güç zehirlenmesi yaşıyor. Recep Tayyip Erdoğan’ın var olan kredisini, gücünü kendi gücü sanıyor...”

 

2,5 saat süren programın binlerce kişi tarafından izlenirken, vatandaşların yorumları da dikkat çekiciydi. Programın linki için tıklayın.

https://www.youtube.com/watch?v=IDPcoXKKQq8

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Vedat KARATAŞ 20 Mayıs 2021 20:43

    Hele dünyaya bak. İsmini bile yazmaktan aciz besleme beyin kakmış bilmem taa nereden kabını dolduran sahibine güzelleme yapıyor. Hoop hoop ağzın çalkala lafın tazele. Abduş seni top diye oynar. Hadi yüreğin yetiyorsa sahaya çık. Hadi çık.

  • Eski öğrenci 20 Mayıs 2021 19:31

    beni de zamanında çalıştıran sayın gökçan senin yiğenlerine nasıl torpil geçtiğini herkes iyi biliyor. erzurum çocuğunun nasıl önünü kestiğini eski öğrencilernin iyi biliyor. şimdi burda torpil diyorsun şah babasını sende gördük biz. Erzurumspordan para almadım diyorsun sonra yok arabamın benzinine ancak yetiyordu bu nasıl çelişki. şahsen ben 3 yıl öğrencin olduğum zaman anladım ki çıkarın olduğu zaman o kişi ile iyi oluyorsun. Şimdi burda çıkıp milleti eleştiriyorsun. Sn Sekemen bal liginden alıp çıkardı bu takımı boş muhabbetlere bu milletin karnı tok sen amatör oynamaya devam et.

  • Muamner Aydin 19 Mayıs 2021 11:05

    Köşe yazari arkadasa istanbul dan yaziyorum. Yazilarinizda baskan Mehmet Sekmene catiyorsunuz habire kotuluyorsunuz. Erzurum olarak sizler ne yaptiniz kulup icin merak ediyorum. Sayin baskanimiz sekmen olmasa idi eski kilubun kapisi kilitli perisan bil halde idiniz. Baskanimiz gereginden fazla ilgileniyir. Birde ismarla transferler yapip kulubu rezileden Huseyin Unes e hesap sorun. Takim Huseyin Unes sayesinde kume dustu