İlçeler Haber Girişi : 07 Mayıs 2014 18:27

Kurak hava fidecileri etkiliyor

Kurak hava fidecileri etkiliyor
Oltu'da 10 yıldır sebze fideciliği yapan Musa Şahin, Mayıs ayı olmasına rağmen havaların hiç bu kadar kurak gitmediğini belirterek bu durumun fide satışlarını da olumsuz etkilediğini söyledi.
Erzurumajans-Oltu'da 10 yıldır sebze fideciliği yapan Musa Şahin, Mayıs ayı olmasına rağmen havaların hiç bu kadar kurak gitmediğini belirterek bu durumun fide satışlarını da olumsuz etkilediğini söyledi.

"Geçtiğimiz yıllarda yapmış olduğumuz fide satışının yarısını dahi yapamıyoruz" diyen Şahin, 10 yıldır kendi serasında yetiştirdiği fideleri Oltu Halk Pazarında satışa sunduğunu belirtti.

Fidenin tanesini 50 kuruştan sattığını aktaran Musa Şahin, "Havalar böyle kurak gitmeye devam ederse fidelerin bir kısmı elimizde kalacak. İnşallah biran önce yağmurlar başlar." şeklinde beklentisini dile getirdi.

KIŞIN STOK EDİYOR, YAZIN SATIYOR


Oltu Doğutaş Sanayi Sitesi esnaflarından Ali Aydoğdu, sıcak demirden yapmış olduğu balta, keser, kebap şişi ve cağı, botan çapası, kazma, çekiç gibi nalburiye malzemeleri hafta içi her Çarşamba günü kurulan halk pazarında satışa sunuyor.

Bahar aylarının gelmesiyle birlikte işlerinde ciddi bir artış yaşandığını belirten Ali Aydoğdu, "Baharda büyük bir canlılık yaşarken kış aylarının yaklaşmasıyla işlerimiz durma noktasına geliyor. Bizim işler, yazın daha iyi oluyor. Kışın boş vaktimiz çok olduğu için yaza hazırlık olsun diye bolca stok yapıyor, baharla birlikte de pazarda satıyorum" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.