Bölge Haber Girişi : 03 Kasım 2009 14:42

Kurban Bayramı öncesi hırsızlara dikkat!..

Kurban Bayramı öncesi hırsızlara dikkat!..
Kurban Bayramı'na az bir zaman kala geçmiş yıllarda olduğu gibi yine hayvan hırsızlıklarında da artış yaşanmaya başladı. Kurban Bayramı öncesi Erzurum'da iki ayrı ahıra giren hırsızlar 21 büyükbaş hayvanı çaldı.

Erzurum Ajans-Kurban Bayramı'na az bir zaman kala geçmiş yıllarda olduğu gibi yine hayvan hırsızlıklarında da artış yaşanmaya başladı. Kurban Bayramı öncesi Erzurum'da iki ayrı ahıra giren hırsızlar 21 büyükbaş hayvanı çaldı.

Erzurum'un Palandöken ilçesine bağlı Toparlak Köyü'nde Fahrettin Arslan'a ait ahıra, gece saatlerinde giren hırsız ya da hırsızlar 14 büyükbaş hayvanı çaldı.

Sabah saatlerinde hayvanlarına yem vermeye giden Arslan, ahır kapısının kilidinin kırıldığını ve içerideki büyükbaş hayvanlarının yerinde olmadığını gördü. Yakutiye ilçesine bağlı Soğucak köyünde de Latif İnce'ye ait ahıra gece saatlerinde giren hırsızlar, içeride bulunan 7 büyükbaş hayvanı çaldı. Kapı kilidini kırarak içeri giren hırsızların, hayvanları köy dışına kadar yaya olarak götürdüğü buradan da bir kamyona yükleyip uzaklaştıkları belirlendi.

Öte yandan, Pasinler ilçesine bağlı Çakırtaş köyü kırsalında Sami Dikbaş'a ait 8 büyükbaş hayvan ise M.D. ve İ.A. isimli hırsızlar tarafından bir kamyona yüklenerek kaçırılmak istendi. Olayın haber alınması üzerine alarma geçen jandarma, çalıntı kurbanlık hayvanların yüklü bulunduğu kamyonu Hancağız köyü yakınlarında durdurdu. Kurbanlık hayvanlar sahiplerine teslim edilirken, hayvan hırsızları da sevk edildikleri adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.