Bölge Haber Girişi : 03 Kasım 2010 00:17

Kurban satıcıları temizlikten şikayetçi!..

Kurban satıcıları temizlikten şikayetçi!..
Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Erzurum Hayvan Pazarı'nda canlılık yaşanmaya başlarken, satıcılar pazar yerinin denetimsizliğinden şikayetçi.

Erzurum Ajans-Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Erzurum Hayvan Pazarı'nda canlılık yaşanmaya başlarken, satıcılar pazar yerinin denetimsizliğinden şikayetçi.
Kurbanlıklar yavaş yavaş pazar yerine girmeye başladı. Kombina Caddesi'ndeki hayvan pazarı sakinleri Kurban Bayramı öncesinde sıkıntı ve beklentilerini dile getirdi. Hayvan pazarının pisliği, kurbanlıkların sağlık denetiminin yetersizliği gibi konularda yetkililerin duyarsızlığından şikayetçi olan hayvan satıcıları, bayram öncesinde acilen tedbir alınmasını istedi. Özellikle Tarım İl Müdürlüğü'nün hayvan pazarında ofis açarak hayvanları sağlık kontrolünden geçirmesini isteyen hayvan satıcıları, aşı, sağlık menşesi gibi işlemlerin de hayvan pazarında gerçekleştirilmesini istedi. Hayvan pazarının sağlıksız olması, biriken hayvan dışkılarının zamanında temizlenmemesi, kurbanlıklar için ahırların haricinde çadır kurulmasına izin verilmemesini de eleştiren kurban satıcılarından Said Güler, "Türkiye'nin en bakımsız hayvan pazarı maalesef Erzurum'da. Kurbanlıkları köyünden getirenler ahır bulmakta sıkıntı çekiyor. Çadır kuramıyoruz. Kar ya da yağmur yağsa çamur ve hayvan dışkıları içerisinde kalacağız. Sağlıksız, denetimsiz bir ortamda satış yapmamız bizden bekleniyor." dedi.

Hayvan pazarına hastalıklı, kaçak hayvan girişinin önlenmesi için gerekli zabıta tedbirlerinin alınmasını isteyen Muhtar Aktaç ise, "Hayvan pazarına eline kolunu sallayan hayvanını sokabiliyor. Ne tarım müdürlüğü yetkilileri ne de zabıta ekipleri olmadığı için pazarda hırsızlık malı ya da hastalıklı hayvan satışı yapmak çok kolay." diye konuştu.

Naim Taştan ise hayvan pazarında hijyen şartları taşımayan kişilerin kebap sattığını ve bunun da kişi ve toplum sağlığını tehdit ettiğine vurgu yaparak, "Pazar, hayvan dışkılarının, tozun toprağın içerisinde. İnsan sağlığını tehdit eden kebapçılara bile zabıta göz yumuyor." şeklinde tepkisini dile getirdi.

Kiralık ahır sahibi Osman Güler de hayvan alım satımlarında milyarlarca liranın döndüğü hayvan pazarına bayram öncesinde sahte para makinesinin yerleştirilmesini ve üreticilerin korunması için zaman kaybetmeden polisiye tedbirlerin alınmasını talep etti. Güler, ayrıca hayvan pazarı içerisinde biriken hayvan dışkılarının ise ilgili belediye tarafından zamanında toplanmamasının kendilerine mağdur ettiğini sözlerine ekledi.


BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 20 BİN POŞET DAĞITACAK

Bu arada Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde kurban atıklarının konulması için vatandaşlara ücretsiz 20 bin poşet ile kurban kesimiyle ilgili bilgilerin de yer aldığı 20 bin el broşörü dağıtacak. Büyükşehir Belediyesi bu yıl ilk kez kaçak kurbanlıkların yakalanması ve uyuşturucu iğne ile etkisiz hale getirilmesi için de çok sayıda ekip oluşturdu. Kurban Bayramı'nın ilk iki gününde temizlik ekiplerinin çöp temizliği yapacağı ve çöp konteynerlerini ilaçlayacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, vatandaşın sorunsuz bir bayram geçirmesi için belediye olarak gerekli tedbirleri aldıklarını kaydetti.


İLÇELERİN HAYVAN PAZAR YERLERİ BELLİ OLDU

Kurban Bayramı öncesine ilçe kaymakamlıkları da hayvan pazar yerlerini belirledi. Belirlenen yerler dışında kurbanlık satışı yapanlara Kabahatler Kanunu'na muhalefetten para cezası uygulanacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.