İlçeler Haber Girişi : 02 Kasım 2011 20:59

Kursiyer çiftçiler ödüllendirldi

Kursiyer çiftçiler ödüllendirldi
Erzurum Yakutiye Gıda ve Tarım İl Müdürlüğü ve Atatürk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesinin ortaklaşa düzenlediği programla çiftçiler modern tesisle
Erzurum Ajans-Erzurum Yakutiye Gıda ve Tarım İl Müdürlüğü ve Atatürk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesinin ortaklaşa düzenlediği programla çiftçiler modern tesislerde eğitim aldılar. Çiftçiler aldıkları eğitim sonrasında düzenlenen programla ödüllendirildi.
Erzurum Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Erzurum Gıda ve Tarım Müdürü Mustafa Altun, Yakutiye İlçe Gıda ve Tarım Müdürü Çetin Tokur, Atatürk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dekanı Mustafa Atasever, kursiyerler ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda konuşan Yakutiye İlçe Gıda ve Tarım Müdürü Çetin Tokur, düzenlenen kurs ile çiftçilerin bilinçli besicilik yapmalarının sağlandığını dile getirdi. Tokur, çiftçilerin bağlı oldukları köy ve hayvancılık yaptıkları mahallelerden araçlarla alınarak üniversite içerisinde ki eğitim alanlarına getirildiğini söyleyerek verilen eğitimin 3 ay boyunca aksatılmadan yürütüldüğünü söyledi.

Çiftçilere hayvan bakımı, besleme ve barınak şartları ile hayvan hastalıkları ile ilgili olarak yerinde eğitimler verildiğini açıklayan Tokur alınan bu eğitimlerle çiftçilerin bilinçli çiftçiliğe ilk adımı attıklarını dile getirdi.

Atatürk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dekanı Mustafa Atasever ise konuşmasında fakülte bünyesinde verilen eğitimlerin uzmanların gözetimi altında yapıldığını anlatarak çiftçilere anlatma yolu ile değil yerinde görme tekniği ile eğitimler verildiğini belirtti. Atasever, pratikte eğitim gören çiftçilerin kendilerinin de başarısı ile kursu başarılı bir şekilde tamamladıklarını ifade etti.
Konuşmaların ardından başarılı olan kursiyerler plaketlerle ödüllendirildi. Çiftçiler ise yıllardan bu yana yaptıkları çiftçilik ile eğitimler sırasında gördükleri çiftçiliğin çok farklı olduğunu dile getirerek modern çiftçiliğin verimde ve emekte daha karlı olduğunu söylediler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.