Erzurum Haber Girişi : 30 Nisan 2013 16:59

Kürt ozanlardan türkülü destek

Kürt ozanlardan türkülü destek
Erzurum Dengbejan Derneği (Kürt Ozanları) Kürt Edebiyatçıları bir araya gelerek çözüm sürecine türkülü destek verdi.
Erzurumajans-Erzurum Dengbejan Derneği (Kürt Ozanları) Kürt Edebiyatçıları bir araya gelerek çözüm sürecine türkülü destek verdi.

Yakutiye ilçesinin Mahallebaşı semtinde bulunan Dengbejan Derneği'nin Kürt Ozan ve Edebiyatçıları, çözüm sürecine destek vermek amacıyla bir araya geldi. Toplantıda konuşan Dengbejan Dernek Başkanı Sadık Kandil, barış ülkemizin, dünyanın ve insanlığın arzusu olduğunu dile getirdi. Kandil, "Barış huzurdur, barış sevgidir, barış saygıdır. Biz KOK-DER üyeleri olarak barışa destek vermek amacıyla burada bulunuyoruz. Barışa destek vermek istemeyenlerin fikrinde art niyet yatmaktadır. Sayın misafirler dünya globalleşirken bir kesim insanlar uzaklaşmaya çalışıyor. Dünyada insanlık demokrasisi istenirken bazı kişiler halen kendi ideolojilerini dayatmaya çalışıyorlar. Biz Kürt edebiyatçıları, Dengbejleri, şairleri özgürlük, barış, kardeşlik istiyoruz. Kendi ideolojilerini dayatmaya çalışanlara da diyoruz ki inanç, fikir ve düşüncelere saygılı olalım dayatmalarla hiç kimse bir yerlere varamaz. Dilimizi, kültürümüzü ve kimliğimizi demokratik bir şekilde isteme hakkımızdır" dedi.
Konuşmanın ardından Dengbejler Kürtçe türküler söyleyerek çözüm sürecine destek verdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.