Kültür-Sanat Haber Girişi : 04 Ocak 2013 17:50

Kurtuluş kupası sona erdi

Kurtuluş kupası sona erdi
Bu yıl 7.'sini düzenlediği 3 Ocak kurtuluş kupası resmi kurumlar arası futbol turnuvası'nın şampoyonu MEÜ OLDU.
Erzurumajans-Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi’nin, 3 Ocak Mersin’in düşman işgalinden kurtuluş günü etkinlikleri kapsamında bu yıl 7.’sini düzenlediği 3 Ocak Kurtuluş Kupası Resmi Kurumlar Arası Futbol Turnuvası’nın şampiyonu Mersin Üniversitesi (MEÜ) oldu.

Toroslar Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Toroslar Koray Aydın Stadı’nda oynanan final maçında MEÜ, PTT Baş Müdürlüğü takımını 2-0 yenerek kupanın sahibi oldu. Mersin’de bulunan 25 resmi kurumun katıldığı ve toplamda 75 maçın oynandığı geleneksel futbol turnuvasının final müsabakası öncesinde Bursa Mehteran Takımı eşliğinde İstiklal Marşı okundu. Final maçını, MHP Mersin Milletvekili Ali Öz, Toroslar Kaymakamı Kaya Çıtak, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Kırgızistan’ın Özgen Kenti Kaymakamı Attokur Tazhıbaev, Belediye Başkanı Patiydin Mavlanov ve beraberindeki heyet ile vatandaşlar izledi.

Final öncesi konuşan Toroslar Beldeye Başkanı Hamit Tuna, turnuvaya katılan tüm kurumlara teşekkür etti. Her yıl katılımın daha da arttığı turnuvada dostluk ve kardeşliğin ön plana çıktığını kaydeden Tuna, turnuvanın kurumlar arası diyalogu da güçlendirdiğine dikkat çekerek, şampiyon olan MEÜ’yü ve dereceye giren diğer takımları da kutladı.

Konuşmaların ardından turnuvada ilk 3’e giren takımlara kupaları ve ödülleri dağıtıldı. Şampiyon olan MEÜ’nün kupasını Toroslar Kaymakamı Kaya Çıtak verirken, ikinci olan PTT Baş Müdürlüğü ve üçüncü olan Mezitli Belediyesi’ne de kupaları ve hediyeleri protokol üyeleri tarafından verildi. Ayrıca turnuvaya katkı sunan, final maçını yöneten hakemlere, en iyi kaleciye, gol kralına, en yaşlı futbolcuya, en iyi kaptana, en iyi kenar yöneticilerine de ödül verildi. Turnuvanın en centilmen takımı seçilen İŞKUR İl Müdürlüğü’ne de kupa takdim edildi.

TOROSLAR’DA CİRİT GÖSTERİSİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Toroslar Belediyesi, futbol turnuvasının yanı sıra 3 Ocak Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü etkinlikleri kapsamında bu yıl yine Mersinlileri ata sporu cirit ile buluşturdu. Toroslar Belediyesi tarafından Korukent Mahallesi’nde inşa edilen Bilge Kağan Parkı önündeki sahada gerçekleştirilen cirit oyununda Erzurum Çiftlik Atlı Spor Kulübü Cirit Grubu Toroslar halkına zevkli bir gösteri maçı izletirken, gösteriye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, kıyasıya mücadelenin yaşandığı cirit müsabakasını çocukların meraklı ve heyecanlı bakışları arasında izledi.

Maç sonrası konuşan Başkan Tuna, gösteriyi izlemeye gelen konuklara ve emeği geçen herkese teşekkür etti. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.