Erzurum Haber Girişi : 11 Ekim 2013 16:47

Kutlu: Saman kıtlığı yaşanmayacak

Kutlu: Saman kıtlığı yaşanmayacak
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu, geçen yıl yaşanan saman sıkıntısının özellikle spekülatörlerin spekülasyonlarından kaynaklandığını iddia ederek, bu sene öngörü olarak saman sıkıntısının yaşanmayacağını belirtti.
Erzurumajans-Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu, geçen yıl yaşanan saman sıkıntısının özellikle spekülatörlerin spekülasyonlarından kaynaklandığını iddia ederek, bu sene öngörü olarak saman sıkıntısının yaşanmayacağını belirtti.

Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Müdürlüğünde basın toplantısı düzenleyen Kutlu, gazetecilerin sorusu üzerine bu sene saman kıtlığı yaşanmayacağını kaydetti. Geçen yıl kuraklık ve spekülatörlerin spekülasyonları dolayısıyla saman sıkıntısının gündeme çok geldiğini ifade eden Kutlu, "Geçen yıl spekülatörlerin spekülasyonlarıyla samanın fiyatı 1,5 liraya çıktı. Saman bulunmayan bir ürün haline geldi. Biz Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri olarak bu işe el koyduk. İthalat yapacağımızı söyledik. Türkiye'nin her yerinde ne kadar ihtiyaç varsa karşılayacağımızı ve 50 kuruştan satacağımızı söyledik. Dolayısıyla spekülatörler ellerindeki samanı çıkarmak zorunda kaldılar. O zaman Erzurum'da sadece 350 bin ton saman açığı var deniliyordu basında spekülatörler. Bizim Türkiye genelinde geçen yıl ithalat yaptığımız saman 40 bin tona yakını bulmadı. Düşünün sadece Erzurum'da 350 bin ton saman açığı var denilirken 6 bin tonla bu kapandı. Spekülatör olduğu orada ortaya çıktı. Bu sene öngörümüz şu tabii. Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer. Tarlada artık kimse saman bırakmıyor. Geçen yıl kuraklık vardı. Bu sene öyle bir sıkıntıda yok. Bu sene buğday üretiminde de 22 milyon tonla Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık. Bu sene samanla ilgili sorunumuz yok. Böyle sıkıntı yaşayacağımıza ihtimal vermiyorum. İthalatta yapılacağını ihtimal vermiyorum." 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.