Kültür-Sanat Haber Girişi : 26 Nisan 2013 20:14

Kuzey yıldızı karadeniz kültür gezisi

Kuzey yıldızı karadeniz kültür gezisi
Pasinler Turizm ve Yaylacılığı Geliştirme Derneği tarafından "Kuzey Yıldızı Karadeniz Kültür gezisi " düzenlendi.
Erzurumajans-Pasinler Turizm ve Yaylacılığı Geliştirme Derneği tarafından "Kuzey Yıldızı Karadeniz Kültür gezisi " düzenlendi.

Yaklaşık 8 ay önce kurulan Pasinler Turizm ve Yaylacılığı geliştirme derneği tarafından organize edilen gezi kapsamında Tokat, Amasya, Samsun, Ordu,Trabzon ve Gümüşhane'de bulunan tarihi ve doğal güzellikleri gezildi.

Derneğinin Başkanı Ünsal Kırmacı, "Gezilerinin temel amacının geçmişin bizlere bırakmış olduğu miras olan, tarihi esrelerin korunması ve bu tarihi yapıların bizden sonraki nesillere de ulaşmasını,sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla böyle bir gezi düzenledik, "Atatürk üniversitesi Pasinler meslek yüksek okulu öğrencileri ve ilçede bulunan daha önce kültür gezilerine katılmamış gençleri kapsayan gezide, gezi kapsamında bulunan illerde bulunan tarihi yerler, mağaralar ve doğa harikası yerler gezildi.Zaman zaman eğlencenin tavan yaptığı gezide çok eğlenceli anlar yaşandı.Geziye katılan gençler hem tarihi yerleri gezip görme fırsatı bulurken bir yandan da tarihi eserlerin, bozulmamış saf doğanın bir ülke için ne kadar önemli olduğunun bilincine varmış oldular.Yaklaşık 8 ay önce kurulan Pasinler Turizm ve Yaylacılığı geliştirme derneği olarak gezilerinin temel amacının geçmişin bizlere bırakmış olduğu miras olan, tarihi esrelerin korunması ve bu tarihi yapıların bizden sonraki nesillere de ulaşmasını, sürdürülebilirliğini sağlamak ve bu bilinçte bir gençlik bir toplum oluşturmak. Mayıs ayında düzenlenecek olan " Tarih kokan topraklar Güneydoğu " kültür gezisi yapmayı düşünüyoruz. Güneydoğu bölgemizde bulunan gerek tarihi gerekse doğa harikası yerleri gezip görme ve burada yaşayan yöre halkıyla tanışıp onlarla bir dostluk kurmak bununla birlikte insanlarımızda gerekse gençlerimizde bulunan güneydoğunun kötü imajını ortadan kaldırarak insanların birbirine kaynaşmasını sağlamak. Dernek olarak gerek yöre turizminin gerekse bölge turizminin gelişmesi için çeşitli projelerimiz var. Yakında yayla festivalleri de olacak." dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.