Erzurum Haber Girişi : 18 Nisan 2012 12:15

KYK'da öğrencilere kişisel gelişim kursu

KYK'da öğrencilere kişisel gelişim kursu
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca kredi Yurtlar Kurumu’nda öğrencilere yönelik kişisel gelişim konferansı verildi.
Erzurum Ajans-Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca kredi Yurtlar Kurumu’nda öğrencilere yönelik kişisel gelişim konferansı verildi. Türkiye genelinde verilen kurslar ile gençlerin geleceğe hazır olması hedefleniyor.
Her dönem düzenlenen bu kurslar 4. kez Erzurum Atatürk Üniversitesi Kredi Yurtlar Kurumu(KYK) öğrencilerine verildi. Eğitmen Profesör Muhammet Genç, “Hafıza teknikleri ve kolay öğrenme becerileri” hakkında öğrencileri motive etti. Psikolojik Danışman olan Muhammet Genç, katılımcılara odaklanmak konusunda bilgiler sundu. Muhammet Genç öğrencilerden 3 kişiyi sahneye alarak denemeler üzerinden mesajlar verdi. Hayattan örnekler ve hikayelerle konuyu pekiştiren Genç, motivasyon ve başarı mesajlarıyla öğrencilerin beğenisini kazandı.
KYK kapalı spor salonunda gerçekleştirilen konferansa öğrencilerin ilgisi yoğundu. Özellikle bayan öğrencilerinin katılımının ağırlıkta olması dikkat çekti. Konferansa, KYK Bölge Müdürü Yahya Pasinlioğlu, Kız Yurtları Müdürü ve çalışan personellerde katıldı. Psikolojik Danışman Genç, “şartlar olumsuz olsa da pozitif düşünme ile başarının yakalanabileceği ve parlak geleceğin ancak pozitif düşünmeyle olur” mesajlarını verdi.
Konferansa katılan KYK öğrencilerine eğitim değerlendirme anketi yaptırıldı. Motivasyon kurslarının önümüzdeki dönemlerde de verilmesi planlanıyor. Konferans sonunda katılımcılara kokteyl verilirken, kurs genç katılımcılardan tam not aldı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.