Kültür-Sanat Haber Girişi : 09 Haziran 2012 18:00

Lahey'de Dadaş kızları

Lahey'de Dadaş kızları
Hollanda’nın Lahey kentinde yaşayan Erzurumlu kadınlar kurdukları dernekle Erzurum kültürünü yaşatmaya çalışıyorlar.
Erzurum Ajans-Hollanda’nın Lahey kentinde yaşayan Erzurumlu kadınlar kurdukları dernekle Erzurum kültürünü yaşatmaya çalışıyorlar.
Derneğin ilk kurucuları Şenkayalı Ekrem Pala, İspirli Sinan Tosun, Narmanlı Abdülkadir Atan gibi Dadaşlar derneği 15 yıla yakın bir süredir devam ettiriyor. Dadaş kızları Hollanda’nın resmi tatil günü olan Pazartesi günleri toplanarak kendilerine Erzurum yemekleri ziyafeti çekmenin yanı sıra Hollandalı arkadaşlarını da davet edip yöresel yemeklerimizi ikram ediyorlar. Yemekten sonra Erzurum türküleri ile halay çekip stres atıyorlar.
Dernek Başkanı Başkan Horasanlı Cemil Aydın, Kadın Komisyonu Başkanı Sevgi Karasu ve Kadın Komisyonları yönetiminden Dürdane ve Nurdane Aydın, Sevim Şahin, Gül Arslan, Meryem Polat, Vahide Demir, Aliye ve Hacer Ağırman, Almanya Kültür günlerine katılan Gazeteci-Yazar Zekiye Çomaklıyı da derneğe davet edip Erzurum Kültürü üzerine sohbet ettiler. Dadaş kızları Zekiye Çomaklı’ ya döner ve kadayıf dolması ikram edip önümüzde ki yıl organize edecekleri kendi aktivitelerine de katılma sözü aldılar. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.