Bölge Haber Girişi : 21 Mayıs 2010 03:08

Liselerarası tiyatro şenliği sürüyor!..

Liselerarası tiyatro şenliği sürüyor!..
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 17 ncisi düzenlenen Liselerarası Tiyatro Şenliği tüm coşkusuyla sürüyor.

Erzurum Ajans-Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 17’ncisi düzenlenen ‘Liselerarası Tiyatro Şenliği’ tüm coşkusuyla sürüyor. Her gün saat 20.30’de gerçekleştirilen gösterimlere vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.
1994 yılında 6 lisenin katılımıyla başlayan ve günümüze kadar süren Liselerarası Tiyatro Şenliği, 4 Mayıs-18 Haziran 2009 tarihleri arasında toplam 47 lisenin katılımıyla gerçekleşiyor. Tiyatro sanatının liseler düzeyinde sevdirilip yaygınlaştırılması ve yetenekli gençlerin ortaya çıkartılarak, kendilerine olan özgüvenlerinin arttırılması amacıyla düzenlenen şenliğe bu yıl, Antalya’nın yanı sıra Adana, Ankara, Bursa, Erzurum, Eskişehir, Isparta, İstanbul, Kayseri, Kilis, Konya Mersin, Muğla, Niğde, Sakarya, Trabzon, Hakkari’den 26 okul da yer alıyor.
Liseler, oyunlarını Büyükşehir Belediyesi Kültür Salonu’nda ve Yeni Mahalle Semtevi’nde sahneliyor. Genç oyuncular, Türk ve dünya tiyatrolarının en seçkin eserlerini başarıyla sahneye koyuyor. Gençler performansları, kostüm, dekor ve tasarımları ile alkış alıyor. Her gün saat 20.30’da başlayan oyunlara Antalyalılar büyük ilgi gösteriyor. Bugüne kadar 15 lise oyununu sahneledi. Bu oyunları, yaklaşık 4 bin 500 kişi izledi. Şenlik Konyaaltı Açık Hava Tiyatrosu’nda 18 Haziran’da yapılacak olan kapanış ve ödül töreni ile sona erecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.