Erzurum Haber Girişi : 03 Nisan 2013 17:50

Lokantacılar da 'inadına Emirşeyh' dedi

Lokantacılar da 'inadına Emirşeyh' dedi
Erzurum'da hizmet veren lokantacılar, büyük bir iftira ve karalama kampanyasına maruz kalan Emirşeyh Lokantası'na destek verdi.
Erzurumajans-Emirşeyh Lokantası'nda bir araya gelen lokantacılar, "Erzurum'da ne at eti ne de uygunsuz başka bir şeyin satılması, insanlara sunulması söz konusu bile olamaz. Bu iftirayı atanları ve yayanları Allah'a havale ediyoruz" dediler.

Başyazarımız Mehmet Şener'in "İnadına Emirşeyh" başlıklı köşe yazısının ardından harekete geçen lokantacılar, meslektaşlarına destek vermek için Emirşeyh Lokantası'nda bir araya geldiler. Can Urfa'dan Melik Arıcıoğlu, Dönerci Hacı Baba'dan Mikail Emeç, Gel Gör Cağ Kebap'tan Şakir Aktaş, Daşhane'den Ufuk Demir ve Kadayıfçı Muammer Usta'dan da Muammer Tanhaş, Emirşeyh Lokantası'nın sahibi Erkan Bayram'ı ziyaret ederek, destek oldular.

Başyazarımız Mehmet Şener ile gazetecilerin de katıldığı ziyarette, Emirşeyh Lokantası'na büyük bir haksızlık yapıldığını ancak kamuoyunun bu iftiraya sadece 'güldüğünü' savunan lokantacılar, "Bugün size, yarın bize atılır bu iftira. Güç birliği yaparak, kafası bozuk zihniyetlerle mücadele edebiliriz. Ticarette rakip de olsak, ortada ciddi bir insanlık suçu var. Bu nedenle Emirşeyh Lokantası'nın yanındayız ve destekçisiyiz" diye konuştular.

Emirşeyh Lokantası'nın sahibi Erkan Bayram ise 40 yılı aşan bir ticari hayata sahip lokantalarına atılan bu iftirayı kabullenemediklerini belirterek, "İnanın günlerdir uyuyamıyoruz. Huzurumuz, neşemiz kaçtı. Allah korkusu olan biri, nasıl böyle bir iftira atar, anlayabilmiş değiliz. Ancak bunun organize bir hareket olduğunu düşünüyoruz. Karşımızdaki muhatabı da bilmiyoruz. Bilsek, her türlü yasal ve kanunu hakkımızı arayacağız ama iftiracıların kim veya kimler olduğunu bilemiyoruz" dedi.

Bayram, lokantalarının bugüne kadar tek bir gün dahi kapalı olmadığını da sözlerine ekleyip, destek için gelen meslektaşlarına teşekkür etti.

Emirşeyh Lokantası'na karşı yürütülen karalama kampanyasını kamuoyuna duyuran Başyazarımız Mehmet Şener ise "Yapılan haksızlığı görmezlikten gelemezdik. Biz bir çığlığın sesi olduk. Sonrasında aldığımız tepkiler gerçekten çok olumluydu. Erzurum'un iftiracılara geçit vermemesini görmek de bizleri ayrıca memnun etti" dedi.

Öte yandan Emirşeyh Lokantası'na destek için gelen işletmeciler, sivil toplum kuruluşlarının iftira kampanyasına karşı duyarsız kalmasına da tepki gösterdiler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • YILDIZ İNŞAAT 01 Ocak 1970 02:00

    Erzurumun nezih mekanlarından olan emirşey kebapçısına atılan çirkin iftirayı atanları kınıyorum ve Allaha havale ediyorum. ve Erzurumun duyarlı insanlarının böyle nezih, Erzurum u tanıtan bu işletmeye eskisinden daha fazla destek vermelerini istiyorum .çünkü buralar Erzurum un öz malı dır Unutmayalım ki Vardan fayda vardır. sonuçta bu işletmeden onlarca insan evine ekmek götürüyor GÜZELİN DEDİKODUSU ÇOK OLUR

  • faruk terzioğlu 01 Ocak 1970 02:00

    Erzurum`da hizmet sektörünün yüz aklarından Emirşeyh hakkında ortaya atılan çirkin karalama beni hiç etkilemedi.Ailem,arkadaşlarım ve Baromuzum mümtaz konukları ile misafir olduğumuz işletmeye tüm Erzurum halkının sahip çıkması bir hemşehrilik borcudur.Av .Faruk Terzioğlu

  • Kubilay AKPOLAT 01 Ocak 1970 02:00

    ben erzurumda üç yıldır öğrenciyim erzurumda yediğim ilk et EMİRŞEYH KÖFTESİDİR adeta tutkunu oldum böyle bir iftirayı atanları kınıyorum sonuna kadar destekçinizim EMİRŞEYH KÖFTECİSİ SAYGILARIMLA

  • Allahın Kulu 01 Ocak 1970 02:00

    Bu karalama çalışmasını şiddetle Allah`a havale ediyorum.Ben Emirşeyh köftesi tutkunuyum Canım sağ ve cebimde param olduğu müddetçe canım ne zaman çekerse oradayım.EVET MEHMET ABİ İNADINA E M İ R Ş E Y H. Bu müesseseye desteklerinden dolayı diğer restaurant sahibi aiblere minnettarım. Asıl Erzurumlu onlardır iftira atanlar değil.Bu Erzurum`un hastalığı değildir NAMUSSUZ HER YERDE NAMUSSUZDUR. Saygılar.

  • gsezginer 01 Ocak 1970 02:00

    Ortalıkta 3 liraya kebap satanları değil de koskoca emirşeyh mi kullanıyor bu at etini. Ben de inanmıyorum emirşeyh in böyle bir iş yapacağına vesselam....

  • Hülya HATUNOĞLU 01 Ocak 1970 02:00

    Memleketimizde böyle bir durum olamaz. Heleki İşletmecisi doktor olan bir yerde bu imkansızdır.Hiç üzülmeyin yinede geleceğiz, hizmetlerinizden memnunuz.

  • TEMEL ATALAY 01 Ocak 1970 02:00

    Erzurum da Hastalık halini alan iftira karalama ve dedikodu kampanyasından bizlerde çok sıkıntı çekiyoruz. 70 yıllk kuruluşumuz olan ve kültür adına çok önemli hizmetler veren Vehip ATALAY camiasını adeta linç edercesine iftiralar atıldı ve iftiracılar halen utanmadan konuşuyorlar.Bu insanları yüce mevlaya havale ettik,çoğunun karşılaştığı musibetlere şahit olduk.Yüce Yaradan Yarına bırakır ancak yanlarına bırakmıyor,çok şükür. Gerçekle Alakası olmayan ve Türklüğümüzü Müslümanlığımızı hedef alacak kadar pervasızca saldıran bir kesim,Yüce Mevlanın kudretiyle helak olacaktır inşallah. Emirşeyh Gibi Güzide Kuruluşa bu Şekilde İftira Çamur atılmasını kınıyoruz, Bu anlamlı Destek ve Tavır Koyanlarıda Tebrik Ediyoruz.

  • ÜNİVERSİTE BAKKALİYESİ 01 Ocak 1970 02:00

    Kesinlikle iftira diyerek sözüme başlamak istiyorum,kim bunu söylemişse yada bu iftirayı atmışsa emin olun bu insanları ya kıskandıgından yada çekemediginden yapmıştır,ve nasıl böyle bir dedidoku olarak yayılır nasıl insanlar buna inanır çok üzülüyorum,biz komşu olarak bu müesseseyi 60 yıldır tanıyor biliyoruz,yapılan bu yanlış yarında bize yapılacagını düşündüğüm için sessiz kalamayıp bu yorumu yaptık,kim yalan yere böyle bir iftitara atmışsa onu allaha havale ediyoruz,halkımıza ise böyle şeylere inanmamalarını tavsiye edip,o kadar calısanla ekmek yıyenle oynamalarını temenni ediyorum,lütfen birşeyi görmeden emin olmadan analız test yaptırmadan kimse hakkında helekı böyle biyer için böyle düşünmek en büyük hatadır,günahtır yazıktır...

  • Ömer Kahraman 01 Ocak 1970 02:00

    Lokantacılar canım cıka size sizin başkanınız nerde :( Lokantacılar odası başkanı Zeki Pınar`ın bu tür durumlarda esnafının yanında olup onları savunması gerekirken adam toplantının yapıldığı mekana bile teşrif etmemiş. Lokantacılara tavsiyem bi arada toplanın yeni bir aday çıkarın baksanıza başkan yorulmuş

  • yusuf azıtgu 01 Ocak 1970 02:00

    ERZURUMLU LOKANTALARDA ÖYLE ŞEYLER OLMAZ BEN İZMİTTE YAŞIYORUM VE ERZURUMA DA YEDİĞİM CAG KEBAP YAPRAK DÖNER HİÇ BİR YERDE YOK ERZURUM DAKİ LOKANTACILAR TEMİZDİR GÜVENLİDİR ERZURUMA GELİP DÖNER KEBAP YEMEYİ İPLE ÇEKİYORUM