Bölge Haber Girişi : 19 Mayıs 2010 01:31

LYS başvururlarında sistem şoku!..

LYS başvururlarında sistem şoku!..
Üniversiteye girişte ikinci sınav olan LYS'ye başvurmak isteyen öğrenciler banklara gittiği zaman büyük bir krizle karşılaştı.
Erzurum Ajans-ÖSYM'in kararıyla bu yıldan itibaren üniversitye giriş sınavı iki aşamalı olarak yapılacaktı. Nisan ayında yapılan YGS ile birlikte üniversiteye girmek isteyen öğrenciler bu uğurdaki ilk adımlarını attılar. Ancak YGS'in sadece 2 senelik okullar ve özel yetenek sınavıyla öğrenci alacak okulları kapsaması nedeniyle binlerce öğrenci LYS sınavına da girmek için hazırlıklarına başlamıştı.

Ancak her yıl değişen sistem nedeniyle akılları karışan çoğu öğrenci LYS için de tekrar başvuru yapılması gerektiğini bilmediği için geçtiğimiz hafta son bulan başvuru işlemlerini gerçekleştiremedi.

Teknik arıza binlerce kişiyi mağdur etti

ÖSYM merkezi tarafından bugün akşam 17:00'ye kadar uzatılan sınav başvuru süresinden faydalanmak isteyen öğrenciler bugün banklara uğradıkları zaman büyük bir şokla karşılaştı.
Ülke genelindeki çoğu banka sistemde yaşanan bir arıza nedeniyle LYS başvuru parasını tahsil edemiyordu. Birçok banka dolaşan öğrencilerin yolculuğu ise hüsranla sonuçlandı.

ÖSYM'den yapılan açıklamada, 2010 LYS başvuru süresinin, bilgisayar sistemlerindeki tıkanıklık nedeniyle 20 Mayıs 2010 Perşembe günü saat 17.00'ye kadar uzatıldığı bildirildi.

ÖSYM, daha önce de 14 Mayıs 2010 Cuma günü sona erecek olan başvuru süresini, bugün saat 17.00'ye kadar uzatmıştı.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.