Bölge Haber Girişi : 11 Mart 2010 10:46

Mahallebaşı'nda huzur toplantısı!..

Mahallebaşı'nda huzur toplantısı!..
Erzurum Emniyet Müdürlüğü’nce Mahallebaşı Semtinde düzenlenen Huzur toplantısında vatandaşlar ayrımcılık ve hırsızlıktan dert yakındı.

Erzurum Ajans-Erzurum Emniyet Müdürlüğü’nce Mahallebaşı Semtinde düzenlenen Huzur toplantısında vatandaşlar ayrımcılık ve hırsızlıktan dert yakındı.
Erzurum Emniyet Müdürlüğü Yakutiye İlçe Emniyet Müdürlüğü’nce Mahallebaşı semtinde Esnaf Çay evinde huzur toplantısı organize edildi. Toplantıda vatandaşın sorunlarını dinleyerek, tek tek not alan Erzurum Emniyet Müdürü İbrahim Çelik, eğer insanların bulundukları yerden ötelenmek istemiyorsa, hiç kimsenin onu bulunduğu yerden öteleyemeyeceğini söyledi.
Herkesin aynı şeyi düşünmek zorunda olmadığını, ancak herkesin Türk Bayrağı altında hür bağımsız, eşit bir şekilde yaşama hakkı olduğunu vurgulayan Çelik, “Biz kendimizi bir tarafa çekmezsek, karşımızdaki bize şu taraftaki diyemez. Çünkü herkes eşittir. Biz hiç bir zaman Mahallebaşı idi, Gölbaşı idi diye bir ayrım yapmadık. Lütfen ’siz’ kelimesini kullanmayın. Siz yok, biz varız. Bunu kafanızdan lütfen çıkarın” dedi.
Türkiye’nin 82 vilayetinde de herkesin aynı haklara sahip olduğunu ve herkesin birinci sınıf vatandaşı olduğuna vurgu yapan Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hep başkalarını suçluyoruz. Acaba hep başkaları mı kötü? Eğer hataları kendimizde de ararsak bütün problemler çözülecek. Biz sizin problemlerinizi, sorunlarını dinlemeye, çözmeye geldik. Artık hiç kimse bedel ödemeyecek. Namuslu insanın yanındayız ve onun haklarını korumada kararlıyız. Suç işleyenler bizden korksunlar. Sizin çocuklarınız benim memleketimde, ben de sizin memleketinizde hizmet ediyorum. Parti yada şahısları suçlamayın. Et tırnak gibi biz, biriz. Sen, siz, öteki, beriki diye bir şey yok.”
Çelik, vatandaşların hırsızlık olaylarının mahallede sık yaşandığını belirtmesi üzerine, Mahallebaşı semtine ilk etapta 3 MOBESE kamerası kurulacağını ifade etti.
Çelik, korsan taksi ile de mücadele edeceklerini, halkın huzurunu sağlamak için çalışmalarını 24 saat aralıksız sürdüreceklerini sözlerine ekledi.
Huzur toplantısına Emniyet Müdürü İbrahim Çelik’in yanı sıra Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Emniyet Müdür Yardımcısı Adnan Şahin, Yakutiye İlçe Emniyet Müdürü Alpaslan Bilsen, mahalle muhtarları, esnaf ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.