Erzurum Haber Girişi : 19 Nisan 2013 14:15

Mahkemeyi tehdit eden iki kardeşe ceza

Mahkemeyi tehdit eden iki kardeşe ceza
İki kardeşe, Mahkeme heyetinin onur ve saygınlığını rencide etmek suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi.
Erzurumajans-Cem Bakırcı'nın haberi-Erzurum'da erkek yeğenine tecavüz ettiği gerekçesiyle Birinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 56.5 yıl hapse mahkum olan ağabeyleri Suat D.'ye verilen cezayı adliye önünde nüfus cüzdanlarını yakarak protesto eden Harun ile Soner D. kardeşler, mahkeme heyetine onur ve saygınlıklarını rencide edecek şekilde küfür ve hakaret etmek suçlarından toplam 4 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

NÜFUS CÜZDANLARINI YAKTI, PROTESTO ETMİŞLERDİ

Ağabeyleri ile ilgili kararın açıklanmasının ardından kardeşleri 30 yaşındaki Harun ile 22 yaşındaki Soner D., mahkeme salonunda başkan ve heyete küfredip, hakaret ve tehditte bulundu. İki kardeş, adliye sarayı önünde de nüfus cüzdanlarını yaktı ve tehditlerini sürdürdü. Mahkeme heyetinin talebi üzerine gözaltına alınan iki kardeş, tutuklanarak ağabeylerinin tutulduğu Erzurum E Tipi Cezaevi'ne gönderildi. İki kardeşin tutuklu kalmasına yapılan itiraz sonucu cezaevinde 5 gün kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

"O GÜN VERİLEN KARARA SİNİRLENDİK, ÖZÜR DİLERİZ"

Erzurum 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında tutuksuz yargılanan iki kardeş, kamu görevlilerine, görevlerinden dolayı onur ve saygınlıklarını rencide edecek şekilde küfür ve hakaret suçlarından karar duruşmasına çıkan Harun D. ve Soner D. yaptıklarından pişman olduğunu belirterek, "O gün verilen cezaya çok öfkelendik. Sinirlerimize hâkim olamadık. Özür dileriz" dediler.

İKİ KARDEŞE 2'ŞER YIL 9 AY HAPİS CEZASI

Mahkeme kardeşleri, adliye önünde mahkeme heyetini oluşturan başkan ve üye hâkimlerin görevlerinden dolayı, onur ve saygınlıklarını rencide

edecek şekilde küfür ve hakaret etmek suçlarından toplam 4 yıl 2'şer ay hapis cezasına mahkûm etti.

Mahkemece verilen hapis cezalarının Yargıtay tarafından onanması gerekçesiyle cezaevine girecekler. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.