Erzurum Haber Girişi : 18 Mayıs 2012 16:30

Mahkumlar bayram etti

Mahkumlar bayram etti
19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde bu yıl bir ilk yaşandı.
Erzurum Ajans-Cem BAKIRCI'nınhaberi-19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı  kutlamaları  çerçevesinde bu yıl bir ilk yaşandı. Erzurum’da ki  Kapalı ve Açık Cezaevinde kalan mahkum ve tutuklular 19 Mayıs’ı kutladı.

19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı  kutlamaları  çerçevesinde bu yıl bir ilk yaşandı. Erzurum’da ki  Kapalı ve Açık Cezaevinde kalan mahkum ve tutuklular 19 Mayıs’ı kutladı.
E Tipi ve Açıkcezaevi’nde düzenlenen törene Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Cezaevi Savcısı Ünal Bingül, Açık Cezaevi Müdürü Emrah Yavuzyılmaz, Cezavi Bölük Komutanı Jandarma Yüzbaşı Yusuf Ulutaş, tutuklu ve hükümlüler katıldı.

“19 MAYIS TÜRK’ÜN VATAN VE MİLLET SEVGİSİ”

Törende bir konuşma yapan Açık Cezaevi Müdürü Emrah Yavuz Yılmaz,  "19 Mayıs, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına uzanan bir yoldur. 19 Mayıs, Atatürk'ün ifadesiyle emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olan batılı devletlerin Türk'ü tarih sahnesinden silme planlarına karşı kurtuluş mücadelesinin başladığı günün adıdır. 19 Mayıs, batının maddi gücüne acımasız silahlarına karşı Türk'ün vatan ve millet sevgisi, özgürlük aşkı ile din ve iman gücünü ortaya koyduğu bağımsızlık mücadelesini haykırdığı gündür. Atatürk ‘Ben sporcunun zeki çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim sözü ile spor yapmanın ve ahlaklı olmanın faziletinden bahsetmiştir. Mahkumların sağlıklı kalması için onlara spor yaptırıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılaç’a bugünün jesti için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

BAŞSAVCI APAÇIK’TAN KAMYON HEDİYESİ

Konuşmanın ardından, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, tutuklu ve hükümlülere bir adet tenis masası, voleybol filesi ve 60 adet voleybol ve futbol topu hediye etti. Başsavcı Apaçık ise, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Çintımar’a  teşekkür ederek hükümlülerin yaptığı otomobil hediye etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.