Bölge Haber Girişi : 21 Kasım 2009 17:57

Mahsur kalan öğrencilerin yeri tespit edildi!..

Mahsur kalan öğrencilerin yeri tespit edildi!..
Erzurum-Rize karayolunda mahsur kalan ve içinde 18 yolcunun bulunduğu midibüsün yeri tespit edildi. Yolcuların kurtarılması için sürdürülen çalışmalar yoğun tipi nedeniyle güçlükle devam ediyor.
Erzurum Ajans-Erzurum-Rize karayolunda mahsur kalan ve içinde 18 yolcunun bulunduğu midibüsün yeri tespit edildi. Yolcuların kurtarılması için sürdürülen çalışmalar yoğun tipi nedeniyle güçlükle devam ediyor.

Kurtarma ekiplerine 12 kilometre uzaklıkta olduğu belirtilen midübüste bulunan yolcular için helikopterden yiyecek ve battaniye yardımı atıldığı öğrenildi. İspir Kaymakamı Hüseyin Engin Sarıibrahim ve Belediye Başkanı Osman Çakır, kurtarma çalışmalarını yeriden takip ediyor. Kurtarma çalışmalarına katılmak üzere bölgeye gelen AKUT ekipleri askeri helikopter ile midibüsün mahsur kaldığı bölgeye götürüldü. Görüş mesafesinin sıfır kilometreye kadar düştüğü alanda AKUT ekibini bölgeye indiremeyen askeri helikopter İspir'e gerdi döndü.

İspir Belediye Başkanı Osman Çakır, hava şartlarının kurtarma çalışmalarını olumsuz yönde etkilediğini belirterek, "Görüş mesafesi sıfır kilometreye kadar düştü. Çalışmalar güçlükle yapılabiliyor. Devlet mahsur kalan vatandaşlarımızı kurtarmak için seferber olmuş durumda. En kısa sürede mahsur kalan vatandaşlarımıza ulaşacağımıza inanıyorum" dedi.



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.