Bölge Haber Girişi : 21 Kasım 2009 17:27

Çığ altında kalan öğrencilerin son feryadı!..

Çığ altında kalan öğrencilerin son feryadı!..
Erzurum'dan Rize'ye giden üniversite öğrencilerini taşıyan midibüs, İkizdere İlçesi yakınlarında Ovit Dağı'nda çığda mahsur kaldı. Yoğun tipi ve sis yüzünden dün akşamdan bu yana ulaşılamayan midibüste bulunan 18 kişiyi kurtarma çalışmaları aralıksız sürü
Erzurum Ajans-Atatürk Üniversitesi'nde okuyan ve Karadeniz illerindeki ailelerinin yanına bayram tatiline giden gençler Erzurum'dan dün saat 17.00’de bir midibüsle yola çıktı.

Midibüs sürücüsü bölgede kar yağışı olması nedeniyle Artvin ya da Gümüşhane güzergahını takip etmesi gerekirken yolu kısaltmak için İspir- İkizdere karayolunu seçti. Üniversitelilerin midibüsü, ‘17.00- 07.00 saatleri arasında araç trafiğine kapalıdır’ tabelasının bulunduğu Ovit Dağı'nı geçerken olanlar oldu. Mahsur kalan öğrencilere tüm çabalara rağmen henüz ulaşılamadı.

“ÜŞÜDÜK, ÇOK KORKUYORUZ”

Mahsur kalan midibüste bulunan  Atatürk Üniversitesi Muhasebe Bölümü öğrencisi Funda Fener, telefonla babası Köksal Fener’le görüştü. Ovit Dağı’ndaki Karayolları Bakımevi’nde kurtarma çalışmalarını izleyen Köksal Fener, “Funda beni saat 03.00 sıralarında aradı. Daha sonra telefonuna ulaşamadım. En son görüştüğümüzde bana, çok soğuk olduğunu ve üşüdüklerini söyledi. ‘Çok korkuyoruz. Arabanın da mazotu bitti. Arabayı çalıştırıp ısıtamıyorlar. Donmak üzereyiz, bizi kurtarın’ diye yakındı” dedi.

ÖĞRENCİLERİN YERİ TESPİT EDİLDİ!..

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.