Bölge Haber Girişi : 30 Mayıs 2011 16:29

Mal Meydanı'nda yıkım işlemleri bitiyor!..

Mal Meydanı'nda yıkım işlemleri bitiyor!..
Büyükşehir Belediyesi, 'Kentsel Dönüşüm' faaliyetleri kapsamında Eski Mal Meydanı'nda başlattığı yıkım çalışmalarını yüzde 90 oranında tamamladı.
Erzurum Ajans- Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin Eski Mal Meydanı bölgesinde geçtiğimiz yıl başlattığı yıkım çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, bölgedeki hak sahipleriyle uzlaşılarak sürdürülen yıkım çalışmalarının yüzde 90 oranında tamamlandığını söyledi. Çarpık yapılaşmayla mücadelenin yanında, ‘Kentsel Dönüşüm’e de ayrı bir önem verdiklerini kaydeden Başkan Küçükler, Erzurum’da modern ve kaliteli yapılar inşa edilerek, kente estetik bir görüntü kazandırılacağını kaydetti.

Eski Mal Meydanı’nın, çarpık yapılaşma bağlamında çözüm bekleyen sorunlu bir bölge olduğuna vurgu yapan Başkan Küçükler, “Bu bölgede geçtiğimiz yıl başlattığımız kamulaştırma çalışmaları aralıksız devam ediyor. Burada yaşayan vatandaşlarımızı mağdur etmeden ve mutabık kalınarak yürüttüğümüz çalışmalar, sadece yapısal bir dönüşüm değil, aynı zamanda sosyal manada bir gelişimin de yolunu açacak. Üreteceğimiz konutlar için her türlü sosyal ayrıntı düşünülecek. Oyun parkları, otoparklar, yürüme yolları, kısaca sosyal ve sportif amaçlı her türlü donatı halkımızın hizmetine sunulacak.” diye konuştu.
Yerleşim alanlarının modern hale getirilmesi, şehre görsel anlamda zenginlik kazandırılması ve herkesin yüksek nitelikli konutlarda yaşayabilmesi için gerekli olanakların sunulması gibi amaçları olan ‘Kentsel Dönüşüm’ uygulamalarının, geçmişte yapılan imar ve yerleşim hatalarını da ortadan kaldırmış olacağını dile getiren Başkan Küçükler, sadece Mal Meydanı değil, Erzurum’da yapısal açıdan dönüşüme ihtiyaç duyan tüm bölgelerine müdahale edeceklerini dile getirdi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM’LE BİRLİKTE SOSYAL ÇÖZÜM

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin, ‘5 yıl içerisinde 5 bin konut ‘ hedefiyle başlattığı ‘Kentsel Dönüşüm’ uygulamalarından mali durumu zayıf olan ailelerin özellikle istifade edebileceklerini anlatan Başkan Küçükler, “Yürüttüğümüz bu çalışmaları, eski yapıları ıslah ederek yerlerine yeni yapılar inşa etmek şeklinde değerlendirmiyoruz. Biz bu uygulamalarla aynı anda birden fazla sorunu çözüme kavuşturuyoruz. Öncelikle plansız ve sağlıksız yapılaşmayı ortadan kaldırarak, kentimizi modern yapılaşma standartlarına kavuşturuyoruz. Bunu yaparken, alt ve orta gelir gurubundaki vatandaşlarımızın konut sorununa, sosyal bir çözüm de sunmuş oluyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin üreteceği konutlardan cazip ödeme koşullarıyla kısıtlı gelire sahip vatandaşlarımız da yararlanabilecekler.” ifadelerini kullandı.
Belirledikleri hedefe ulaşabilmek için ‘Kentsel Dönüşüm’ çalışmalarına ara verilmeksizin devam edileceğini anlatan Başkan Küçükler, “Mal Meydanı’nda yıkılmak için bekleyen çok az sayıda yapı kaldı. Şu ana kadar tek bir vatandaşımızı dahi kamulaştırma noktasında mağdur etmedik. Geriye kalan yapıların kamulaştırılması ve bir an önce yıkılması temin edilerek, bu bölgede kentsel ve sosyal dönüşüm projesinin hayata geçirilmesi sağlanacak.” şeklinde konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.