Kültür-Sanat Haber Girişi : 10 Temmuz 2012 11:00

Mardinli Seyyahlar Erzurum'u çok sevdi

Mardinli Seyyahlar Erzurum'u çok sevdi
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen ''Seyyah Ulu Çınarın İzinde Projesi'' kapsamında Erzurum’a gelen Mardinli gençler il merkezindeki tarihi ve turistik mekanları gezdi.
Erzurum Ajans-Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen ''Seyyah Ulu Çınarın İzinde Projesi'' kapsamında Erzurum’a gelen Mardinli gençler il merkezindeki tarihi ve turistik mekanları gezdi.
Mardin’le birlikte Adıyaman, Şırnak, Ordu ve Rize’den Erzurum’a gelen öğrencilerle birlikte, Erzurum’daki, başta çifte minare, Erzurum Kalesi, Yakutiye Medresesi, kümbetler, Aziziye Tabyaları, Abdurrahman Gazi türbesini gezerek, tarihi yerler hakkında bilgi aldılar.
4 gün süren gezi kapsamında Mardin’den Erzurum’a Mehmet Ali Cankurt eşliğinde, gelen 40 genç ilk gün Erzurum’un tarihi ve kültürel güzelliklerini hem gezme hem de öğrenme fırsatı bulan gençlerin mutlulukları gözlerinden okundu.

DÜŞE KALKA KAYMANIN KEYFİNİ ÇIKARDILAR

Proje programı kapsamında gençler Erzurum Atatürk Üniversitesi kampusunu gezme imkânını da buldu. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce görevlendirilen personel ve rehberler eşliğinde gezen gençler, akşam ise Kış Olimpiyatları için yaptırılan buz hokeyi salonunda paten yaptı. Pistte düşe kalka buz pateni yapan gençler, müzik eşliğinde de halay çekti. İlk defa buz patentinde kaymaya çalışan gençlerden bazılarının düştüğü görüldü. Kaymanın keyfini yaşayan öğrenciler, müzik eşliğinde halay çekerek kolbastı oynadı.
Düşe kalka buz pateni yapan öğrencilerden Firdevs Asıti ise kaymanın çok keyifli olduğunu söyledi. Erzurum’un sahip olduğu tarihi ve kültürel güzelliklerinden dolayı her zaman gitmeyi hayal ettiği illerin başında geldiğini anlatan Aşıti, bu hayalinin gerçekleştiğini ve doyasıya Erzurum’u gezdiklerini ifade etti.
Erzurum’a gelen diğer gruptaki öğrencilerle kurdukları dostlukları ve Erzurum’u unutmayacaklarını dile getiren genç seyyahlardan Aslı Okçu da hem Mardin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne hem de Erzurum’da kendilerini ağırlayan yetkililere teşekkür etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.