Erzurum Haber Girişi : 04 Aralık 2012 10:15

Meclis Erçimsan'ın satışına 'dur' dedi!

Meclis  Erçimsan'ın satışına 'dur' dedi!
Palandöken’in gündeme getirdiği sürpriz satış sert tartışmaların arasında iptal edildi.
Erzurumajans-Levent AKPINAR'ın haberi-İl Genel Meclisi’nin dünkü oturumunda ERÇİMSAN’ın hisselerinin satışı gündeme geldi. Hisselerin satışının görüşülmesi için meclis başkanlığına önerge sunan Tahsin Bayramoğlu gelen sert tepkiler sonucunda önergeyi geri çekti.

Palandöken Gazetesi'nin geçtiğimiz hafta manşetten duyurduğu duyurduğu  ‘Meclis’te ERÇİMSAN krizi’ haberi büyük yankı uyandırdı. AK Partili İl Genel Meclis üyesi Tahsin Bayramoğlu, ERÇİMSAN hisselerinin satılması yönünde görüş bildirerek konunun mecliste görüşülmesi için meclis başkanlığına önerge sundu. ERÇİMSAN’ hisselerinin satışından elde edilecek gelirle köylere hizmet götürüleceğini belirten Tahsin Bayramoğlu, meclis üyelerinden de destek istedi.

SERT TEPKİLER YÜKSELDİ


Tahsin Bayramoğlu’nun konuşmasının ardından tek tek söz alan bazı meclis üyeleri ERÇİMSAN hisselerinin satışına karşı olduklarını belirterek, konunun mecliste görüşülmesine karşı olduklarını söylediler. Bu satışın sözkonusu olamayacağını belirten üyeler, “Yıllarca İl Özel İdaresi’ne ait olan gayrimenkullerin satışını konuşuyoruz. Ancak hiçbir zaman bu satışların içinde ERÇİMSAN hisseleri görüşülmedi. Neden Büyükşehir Belediyeleri Yasası gündeme gelince apar topar satılmak isteniyor anlamakta güçlük çekiyoruz. Belediye de bu şehre hizmet eden bir kurum. Biz inanıyoruz ki onlarda buradan gelen gelirle şehre en iyi hizmeti vereceklerdir”dediler.

Büyükşehir Belediyeleri Yasası’nın bu hafta içi yürürlüğe gireceğini belirten AK Partili Cem Çil ise satış kararı çıksa bile yetiştirilemeyeceğini belirterek, “Biraz araştırma yaptım. Yeni yasada bu gayrimenkullerin satışı için İçişleri Bakanlığı’nın kesin izni gerekiyor. Dolaysıyla bu satışın yapılması mümkün görünmüyor” dedi.

Meclis Başkanı Taskesenlioğlu’nun önergenin görüşümse için konuyu meclis üyelerinin oyuna sunmayı teklif etmesi üzerine meclisten yine itiraz sesleri yükseldi. AK Partili Yunus Polat, Meclis Başkanı Bülent Taşkesenlioğlu’na meclisin önergeyi kabul edip etmemesi yönünde oylama yapılmasını kabul edildiği takdirde yeniden görüşülmesi için ikinci bir oylama yapılması teklifinde bulundu. Bayramoğlu’nun verdiği ‘önerge’de imzaları bulunan bazı üyeler de imzalarını çekmek isteyince başkanlık kürsüsüne kızgın bir şekilde gelen Tahsin Bayramoğlu verdiği önergeyi geri çekip, öfkeli bir şekilde salonu terk etti.

Meclis Başkanı Taşkesenlioğlu, Bayramoğlu’nun kızgın bir şekilde salondan çıkmasının ardından kısa bir konuşma yapıp, “Birbirimizi kırıp, üzmeden fikirlerimizi ortaya koyalım” dedi. Taşkesenlioğlu, “Verilen teklifleri benimsemeyebilir, reddedebilirsiniz. Bu doğal, demokratik bir haktır. Ancak teklif sahibini üzecek, kıracak bir şekilde bu işin yapılması doğru değil” dedi.

GAYRİMENKULLERİN SATIŞI ERTELENDİ


Geçtiğimiz aylarda İl Genel Meclisi gündemine gelen İl Özel İdaresi’ne ait gayrimenkullerin satışı dün yine meclis gündemine geldi. Büyükşehir Belediyeleri Yasası’nın imzada olduğunu belirten İl Genel Meclis başkanı Bülent Taşkesenlioğlu konunun ileri bir tarihe ertelenmesi için meclise teklif sundu. Meclis üyeleri de gayrimenkullerin satışının görüşülmesini oy çokluğuyla ileri bir tarihe ertelenmesini kabul etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.