Türkiye Haber Girişi : 29 Temmuz 2017 16:15

Mehmetçik Vakfı, Kurban bağışı bekliyor

Mehmetçik Vakfı, Kurban bağışı bekliyor
TSK Mehmetçik Vakfı vekaleten kurban bağışlarını kabul etmeye başladı.
Erzurumajans-TSK Mehmetçik Vakfı vekaleten kurban bağışlarını kabul etmeye başladı.

Bir hisse kurban bedelinin 890 TL olduğunu bildiren TSK Mehmetçik Vakfı Erzurum Temsilcisi Emekli Albay Sabri Topdağı, 1995 yılından beri vekaleten kurban bağışlarını kabul edip kesim faaliyetlerini bağışçıların güvenine uygun şekilde gerçekleştirdiklerini bildirdi. TSK Mehmetçik Vakfının 26 Temmuz 2017 tarihi itibariyle bağışları kabule başladığını hatırlatan Sabri Topdağı, kurbanlıkların kesiminin; modern tesislerde, hijyenik koşullarda, her kesimhanede görevlendirilen Vakıf personeli, veteriner, noter ve din görevlisinin denetimi ve gözetimi altında yapıldığını belirtti. Kurban Bayramı'nın ilk üç gününde dini vecibelere uygun olarak kurban kesildiğine dikkati çeken Topdağı şunları söyledi:

"Kesilen kurbanların bir bölümü kesim bölgelerinde bulunan şehit yakınları ve malul gazi Mehmetçik ailelerine taze et olarak dağıtılmakta, taze et verilemeyen şehit ailesi ve gaziler ile arzu eden bağışçılarımıza da kurban etinden yaptırılan kavurma gönderilmektedir.  Diyanet İşleri Başkanlığının konuyla ilgili tebliğine uygun olarak, Mehmetçik Vakfına yapılan her kurban bağışı için kesim yapılıyor. Ayrıca, TSK Mehmetçik Vakfı'nın, vatandaşlarımızın kendi irade ve arzuları ile yaptıkları vekaleten kurban bağışlarını kabul ettiğini, başka kişi, kurum veya kuruluşlara Mehmetçik Vakfı adına vekaleten kurban bağışı toplama yetkisi vermediğini bilgilerinize sunarım."

TSK Mehmetçik Vakfının 1982 yılından bu yana 51 bin 27 Mehmetçik veya Mehmetçik yakınına, bugünkü değeriyle yaklaşık olarak toplam 646 milyon 476 bin TL yardım yaptığını, 2015 yılında yapılan yardımların tutarının 68 milyon 802, 2016 yılında yardım tutarının 77 milyon 389 bin lira ohlduğunu hatırlatan Sabri Topdağı, Şehit olan veya vefat eden Mehmetçikler için yapılan ölüm yardımının yanı sıra Gazi ve malul Mehmetçiklere de maluliyet yardımı ile aylık bakım yardımı yapıldığını belirtti. Mehmetçiklerin çocuklarına, 18 yaşına kadar aylık 500 TL, öğrenime devam edenlere lise düzeyinde 660 TL, üniversite düzeyinde 800 TL aylık yardım yapıldığına işaret eden Sabri Topdağı, şimdiye kadar 3 bin 617 Mehmetçik çocuğuna yardım yapıldığını, 1122 Mehmetçik çocuğuna yardımın devem ettiğini bildirdi. 

Sabri Topdağı şöyle devam etti:

"Kurban bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımızın; doğrudan anlaşmalı bankalardan, vakfın internet sitesi üzerinden, vakfa ait şirketlerden veya vakıf temsilciliklerden nakit veya kredi kartı ile bağış yapabiliyorlar. Kesim sonrası bağışçılarımıza gönderilecek kurban kavurması, teşekkür mektubu, noter onaylı kesim tutanağı için bağış işlemleri esnasında kimlik, adres, telefon, vatandaşlık numarası gibi bilgilerin tam ve doğru olarak yazılması gerekiyor. Bu vesileyle aziz şehitlerimizi, merhum gazi ve bağışçılarımızı rahmetle anarken, şehit ailelerimize, hayatta olan gazilerimiz ile bağışçılarımıza sağlık ve esenlik dileklerimle birlikte şimdiden yaklaşan kurban bayramlarını kutluyorum."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.