Bölge Haber Girişi : 01 Kasım 2009 18:05

Merkez sağda yeni dönem başladı!..

Merkez sağda yeni dönem başladı!..
Anavatan Partisi, Ankara'da yapılan Kongreyle Demokrat Parti(DP) ile birleşti ve Merkez Sağda yeni bir dönem başladı. ANAP'ta MKYK üyesi olan Vahit Bingöl, DP GİK üyeliğine seçildi.
Erzurum Ajans-Anavatan Partisi, Ankara'da yapılan Kongreyle Demokrat Parti(DP) ile birleşti ve Merkez Sağda yeni bir dönem başladı. ANAP'ta MKYK üyesi olan Vahit Bingöl, DP GİK üyeliğine seçildi.

Uzun zamandır merkez sağın bir araya gelmesi için yapılan çalışmalar, Ankara Atatürk Spor Salonu'nda eşzamanlı yapılan iki kongre ile sona erdi ve DP-Anavatan Partisi bütünleşmesi gerçekleşti.

Büyük bir katılımla gerçekleşen kongrede GİK üyeliği seçimleri yapıldı. Atatürk Spor Salonu'nda toplanan DP 6. Olağanüstü Kongresi'nde yapılan tüzük değişikliği ile DP GİK üye sayısı 100'e yükseltilmiş ve Anavatan Partisi'nden 50 kişinin GİK üyeliğine seçilmesi kararlaştırılmıştı. DP ile Anavatan'ın birleşmesinin ardından karar gereği GİK'e 50 Anavatan partili asil üye olarak seçilmesi için oylamaya gidildi.

Oylama sonucunda; uzun yıllardır siyasi hayatını Anavatan Partisinde sürdüren ve şimdiye kadar, il başkanlığı ve MKYK üyesi olarak görev yapan Vahit Bingöl, 50 eski Anavatan Partili ile birlikte GİK üyeliğine seçildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.