Türkiye Haber Girişi : 02 Mart 2015 23:30

Metro Turizm dev yatırımla Anadolu'nun zirvesinde

Metro Turizm dev yatırımla Anadolu'nun zirvesinde
Şirketin Erzurum merkezli otobüs seferlerine başlaması sebebiyle Erzurum'da bulunan Metro Turizm yöneticileri basının karşısına çıktı.
Erzurumajans-Metro Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Ayyıldız, Yönetim Kurulu Üyesi Umut Kahraman, Ömer Alp  Emil ve Metro Turizm Genel Müdürü Ramazan Keser ile birlikte düzenlediği basın toplantısında firmanın çalışmaları hakkında bilgi verdi, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Firma olarak Erzurum'a yeni gelmediklerini Yeni Türkiye konseptinde , Yeni Metro ve Yeniden Erzurum dediklerini hatırlatan Ayyıldız, 77 ilde hizmet verdiklerini  hatırlattı. Metro olarak " Aklınızda neresi varsa Metro orada  var" düsturunu benimsediklerini belirten Ayyıldız, Erzurum'da olmaktan mutlu olduklarını kaydetti.

Karayolu yolcu taşımacılığının lider firması Metro'nun geçtiğimiz yıl 23 milyon 37 bin yolcu taşıdığını vurgulayan Ayyıldız, bu yıl bu rakamı 26 milyona çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Toplam 1550 otobüsten oluşan  filoya Erzurum'daki teslimat ile 100 otobüs daha kattıklarını  ve yıl sonuna kadar bu ramaka 150 otobüs daha katılabileceğini belirten Ayyıldız, 30 bin çalışanla Türkiye'de istihdama katkı sağlayan firmaların önünde yer aldıklarını bildirdi.

Kalite ?eğitim ve denetime ağırlık verdiklerinin altını çizen Ayyıldız, hedeflerinin  kendilerine teveccüh gösteren yolcuların huzurlu, konforlu, emniyetli bir şekilde seyahatlerini temin etmek ve bir kez daha Metro markasını tercih etmelerini sağlamak olduğuna işaret etti.

Hava yolu taşımacılığını cazip hale gelmesine rağmen karayolu taşımacılığının  vazgeçilmez olduğunu söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Ayyıldız,  sorunların aşılması için yetkililer nezdinde de girişimlerde bulunduklarını vurguladı.  Karayolu taşımacılığının genelinde olduğu gibi Metro olarak da servis elemanı sıkıntısı yaşadıklarını ahlatan Ayyıldız, üniversite öğrencilerine iş çağrısında bulundu. Verilecek eğitim sonrasında göreve başlayacak üniversite öğrencilerine eğitim desteği de sağlayacaklarını bildiren Ayyıldız, Metro'nun sosyal sorumluluk projelerine de deste sağladığını bu kapsamda Erzurumspor'a da katkı sağladıklarını ifade etti.

Erzurum'a gelirken amaçlarının acımasız-yıkıcı bir rekabet değil, yasalar çerçevesinde tatlı bir yarış olduğunu bildiren Ayyıldız,  "Erzurum'a güzellikler katmaya geliyoruz. Eğer bir yarış olacaksa bu yarışın kazananı da halkımız olacaktır. "dedi.

Metro turizmin kısa sürede Erzurum'daki altyapı çalışmalarını tamamlayacağı tüm ilçelerin yanı sıra talep gelen tüm illere sefer düzenleyeceği belirtildi. Metro Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Ayyıldız, ayrıca passenger kart ile seyahat edenlerin  indirimli ulaşım imkanına kavuşacağını hatırlatarak, basın mensuplarının da yüzde 30 indirimli seyahat edeceği müjdesini verdi.

METRO TURİZM YENİ ARAÇLARINI TANITTI

Metro Turizm Erzurum Havuzbaşı Kent Meydanında yeni araçlarını Erzurumluya ve basına tanıttı Düzenlenen programda konuşan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Metro Turizm'e Erzurum'a yaptıkları yatırımdan ötürü teşekkür ederek yakında Erzurum ve Bursa uçak seferlerinin de başlayacağı müjdesini verdi.

Havuzbaşı Meydanında düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan Ayyıldız Metro'nun 2014 yılında yapmış olduğu finansal yatırımlarla hedeflerine ulaşarak liderliği korumayı başardığını belirterek 2015 yılında da aynı başarıyı devam ettireceklerini ifade etti.

Metro turizmi sektördeki diğer firmalardan ayrıcalıklı ve güçlü kılan en önemli özelliğinin genç araç filosuna sahip olması olduğunu da ifade edin Ayyıldız, "Metro turizm ailesi olarak bu yılı 'kalite yılı' belirlemiş bulunmaktayız. Şirketimiz Türkiye'nin dört bir yanına Metro Turizm kalitesini taşımış ve taşımaya da devam edecektir. Doğu Anadolu'nun en önemli üssü olarak gördüğümüz Erzurum'da "Yeni Türkiye, Yeni Ezurum. Yeni Metro" sloganıyla Metro Turizm olarak amiral gemisi karayolu taşımacılığı başta olmak üzere turizm (Metro Travel) ve kargo ( Metro Kargo) faaliyet alanlarımız ile Erzurum halkının hizmetinde olmayı hedefliyoruz" dedi.

Türkiye'nin dört bir yanına Erzurum merkez kalkışlı 2+1 Suit araçlar ve kaliteli hizmet anlayışı ile seferlerin başladığını da belirten Ayyıldız, "Erzurum'da yaptığımız ticari yatırımlar dışında, kent içinde sosyal sorumluluk projelerine ve spora destek olmaya da devam edeceğiz" diye konuştu.

Törende konuşan Büyükşehir belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise Metro turizme bu önemli yatırımından dolayı teşekkür ederek, "Emeği geçen tüm Metro Turizm yöneticilerine teşekkür etti.

Program sonunda Metro Turizm Yönetim kurulu Başkanı Şenol Ayyıldız ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen yeni 2+1 Süit otobüsleri incelediler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.