Erzurum Haber Girişi : 08 Haziran 2021 17:56

"MEYMENETSİZ" TARTIŞMASI SÜRÜYOR

AK Partili İbrahim Aydemir'in "meymenetsiz" açıklaması, Meclis'in en çok konuşulan başlıkları arasına girdi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da tweet atarak tepki verdiği Aydemir, "Ben müsilaj demedim. CHP geldikten sonraki kirliliğe vurgu yaptım" dedi.

ERZURUM AJANS - Onur SAĞSÖZ / ANKARA TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Marmara Denizi'nde yaşanan soruna dikkat çeken AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, "Bir büyük sıkıntı var. Marmara Denizi'nde yaşayan canlılar yaşayamaz hale gelmiş. Kokudan geçilemez hale gelmiş" dedi. Bu durumun son 2 yıl içerisinde ortaya çıktığını öne süren Aydemir, "Hizmet ehli bir kadro ayrılınca, hizmetsizliğe duçar bir İstanbul söz konusu oluşan ortaya böyle bir şey çıktı. Türkçemizde çok özel kavramlar var. Bunlardan biri meymenet kavramı. Meymenet, güzelliği ifade eder. Meymenetsizlik uğursuzluk demektir. Bu CHP'yi ifade eder. Ülke yönetimine Allah muhafaza gelseler altı üstüne gelir" dedi.

 

KILIÇDAROĞLU TWEET ATTI

 

Aydemir’in bu açıklaması üzerine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Hayret,‘sebebi Kılıçdaroğlu’ dememiş. Bugünkü talihli partimiz” diyerek kahkaha emojisi paylaştı. Meclis kulislerinde en çok konuşulan başlıklardan biri olan açıklama üzerine AK Partili Aydemir, “Ben müsilaj demedim. CHP geldikten sonraki kirliliğe vurgu yaptım. Oradaki canlıların hayat hakkının yok edildiğine vurgu yaptım. Tabi müsilaj onların işlerine geliyor çünkü teknik kavram. CHP ne zaman işbaşına gelmişse kudümsüzlük gelmiş, ne zaman işbaşına gelmişlerse beceriksizlik gelmiş” diye konuştu.  

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İleri Biyolojik Atık tesisinin temelini atmadığını vurgulayan Aydemir, “O tesis işte bu müsilajın önüne geçmeye yarayacaktı. Biz buraya 1 milyar liralık bir yatırım öngörmüşüz.  Ne yapıyor Ekrem İmamoğlu temel atmama töreni yapıyor. Sonra da hal ortada” dedi.

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Selim 09 Haziran 2021 18:55

    Yav İstanbul'un derdi senimi aldı sen Erzurum milletvekilisin senin derdin Erzurum olmalı nerede hafif raylı sistem? nerede yüksek hızlı tren? nerede yeni stadyum?