Siyaset Haber Girişi : 12 Mart 2015 20:15

MHP sahaya iniyor... Aday adaylığı müracaatları başladı...

MHP sahaya iniyor... Aday adaylığı müracaatları başladı...
MHP'de aday adaylığı süreci başladı. İlk aday adaylığı müracaatını Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin yaptığı MHP'nin Erzurum aday adayları Ankara'da..
Erzurumajans-(Ankara)-Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'den milletvekilli adayı olmakisteyenler resmi başvurularını yapmak için bugün Ankara'daydı. MHP Genel Merkezi Seçim İşleri Kayıt Kabul Birimine aday adaylığı müracaatlarını  şahsen yapan MHP'lilerden 2 bin lira başvuru aidatı alınıyor.

İLK BAŞVURU BAHÇELİ'DEN

MHP'de ilk aday adaylığı müracaatını  Genel Başkan Bahçeli yaptı. MHP Genel Merkezi'nde adaylık  başvurusunda bulunduktan sonra basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Merkez Bankası Başkanı'na yönelik eleştirilerinin sorulması üzerine,  "Cumhurbaşkanı bu gibi konularda biraz uzakta kalıp, bürokrasideki yetişmiş uzmanlarımızla meselenin  çözümünü Sayın Başbakan'a bırakmasında yarar vardır" dedi.

Bahçeli, Hakan Fidan'ın yeniden MİT'in başına getirilmesi ile ilgili ise şunları söyledi: "Bu gel-gitlerden bu millet çok usandı. Bunun son örneği de MİT Müsteşarlığı konusunda olmuştur. Aday olmasında ne mahsur gördü Cumhurbaşkanı, açıklaması lazım."

"HEDEFİMİZ TEK BAŞINA İKTİDAR OLMAK"

Hedeflerinin tek başına iktidar olmak olduğunu kaydeden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'ittifak' düşünmediklerini vurguladı. Parti kapatmaya karşı olduklarını da kaydeden Bahçeli, sürekli bir yanıltma politikasının takip edildiğini ifade ederek, "MHP partilerin kapatılmaması gerektiğini, bununla ilgili gerekli değişikliklerin yapılmasından yana olabileceğini ve partileri kapatmak yerine  kapatmaya temel olan yasadışı eylemleri kim yapmışsa, siyasi parti yöneticilerinden onların  yasaklanması veya yargıda ifadelerine başvurulması gerektiğini ifade etmiştir. Şimdi durup dururken bir de parti kapatma meselesi ortaya çıkmıştır. Böyle bir parti kapatma yok, ceza müessesesi vardır.  Partide hata varsa, bizden gelip cezamızı kessinler ama milleti aldatmasınlar" diye konuştu.

DOÇ.DR. HIZARCI DENGELERİ DEĞİŞTİRDİ

Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin müracaatıyla başlayan MHP'de aday adaylığı süreci 18 Mar'ta sona erecek. MHP'den Erzurum Milletvekili adayı olmak isteyen isimlerde bugün itibariyle müracaatlarını yapmaya başladı. Çok sayıda aday adayının yarıştığı Erzurum'dan ilk gün müracaat eden isimler;  arasında Doç.Dr. Seyfullah Hızarcı ile Gökhan Arslan ve Yunus Emre Ulusoy oldu.

MHP'den 18 Mart'a kadar Erzurum Milletvekilliği adaylığına Prof.Dr.Kamil Aydın, eski İl Başkanlarından Ertürk Çimen, Zekai Kaya ve Ziraat Mühendisi Arif Coşkun'unda aralarında bulunduğu 20'ye yakın ismin müracaat etmesi bekleniliyor. MHP kulislerinde Erzurum listesinin nasıl şekilleneceği şimdiden merak konusu olurken, listenin kilit isminin Doç. Dr. Seyfullah Hızarcı olduğu belirtiliyor.

Erzurum'da ülkücü camianın yakından tanıdığı Eğitimci-Akademisyen Doç.Dr. Hızarcı'nın aday adaylığını açıklayarak resmi müracaatını yapmasıyla birlikte bir çok dengenin değiştiğini vurgulayan MHP'ye yakın kaynaklar halen Erzurum Milletvekili olan Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk ile milletvekili aday adayı eski il Başkanları Ertürk Çimen ve Zekayi Kaya'nın nasıl bir konumda değerlendirileceğini merak ediyor.

AHMET KAZANÇ BURSA'DAN ADAY ADAYI OLDU

Milliyetçi Hareket Partisi'nden son yerel seçimlerde Palandöken Belediye Başkan adayı olan Ahmet Kazanç ise 7 Haziran Genel Seçimleri için Bursa'dan aday adayı oldu. Aday adaylığı müracaatlarının başladığı ilk günde MHP Bursa Milletvekili adaylığına resmi müracaatını yapan Ahmet Kazanç, Bursa'yı tercih etmesinin nedenlerini "Bu bir davettir" diyerek açıkladı.

İşte MHP Bursa Milletvekili aday adayı olan Ahmet Kazanç'ın o açıklaması:

Mensubu olduğum Yüce Türk Milletinin ve Türkiye'mizin yükselmesi ve yücelmesi davasında yer almak adına huzurlarınızdayım. Hiçbir dönem olmadığı kadar birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, Milletimizi; tüm Ülkemizin teminatı olan Milliyetçi Hareket Partisinde toplanmaya davet ediyorum.

Bu davet, 12 yıldır Milletimizin maddi ve manevi açıdan çökmesine sebebiyet veren mevcut iktidarın yanlışlarına dur diyecek olan Milliyetçi Hareket Partisi saflarına davettir.

1071 Malazgirt şafağında bize Anadolu yu ebedi bir vatan olarak bırakan cennet mekan Sultan Alparslan'ın davetidir.

Bu davet 30 Ağustosta Dumlupınar meydanında İslam'ın haçlıya karşı son zaferini kazanan ve Sultan Alparslan'ın kurduğu Türkiye'mizi kurtarıp Cumhuriyetle taçlandıran cennet mekan Gazi Mustafa Kemal Paşa ve Aziz şehitlerimizin davetidir.

Bu davet İlahi Kelimetullah Nizam-ı Alem ve İslam davası uğruna "kanımız aksa da zafer İslamsındır " sloganını kanlarıyla yazan Ruhi Kılıçkıranlar'ın, Süleyman Özmenlerin, Dursun Önkuzular'ın , Selçuk  Duracıklar'ın , Halil Esendağlar'ın, Bahrettin Dedeşenler'in , Kemal Durmazpınarlar'ın davetidir.

Bu davet bir hançer kadar keskin , Palandöken kadar yüce ve asil soylu Dadaşların davetidir.

Bu davet 20.Asrın çileli omuzlarından koskoca bir ömrü Büyük Türk Milletinin mevcudiyetine adamış Ülkücü ve Milliyetçi Hareketin merhum Başbuğu Alparslan Türkeş'in davetidir.

Bu davet Türkiye coğrafyasında bin yıllık kardeşliğin teminatı olan MHP'nin bilge lideri Dr. Devlet Bahçeli'nin davetidir.

Bu davet, Bursa'da ebedi istiraatgâhında yatan Resulullah kandili, Emir Sultan'ın davetidir.

Bu davet, Osman ve Orhan Gaazi'nin davetidir.

Bu vesileyle yıkmak için değil, yapmak için ayırmak için değil, birleştirmek için bölmek için değil buluşmak için küsmek için değil kucaklaşmak için adayım.

Bu çıkmış olduğumuz kutlu yürüyüş de genç Yaşlı demeden yüreği memleketimiz için bayraklaşan tüm Milletimizden dua ve desteklerini bekler hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz eder saygılar sunarım.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Temel Arzutu 01 Ocak 1970 02:00

    DİLERİZ SEYFULLAH HOCA GİBİ YENİ YÜZLER LİSTEDE YER ALIR. ÜÇ DÖNEM, İKİ DÖNEM ADAY OLMUŞLARI TEKRAR YESENİZ DE BU YEMESENİZ DE BU DEMEZLER...

  • Temel Arzutu 01 Ocak 1970 02:00

    DİLERİZ SEYFULLAH HOCA GİBİ YENİ YÜZLER LİSTEDE YER ALIR. ÜÇ DÖNEM, İKİ DÖNEM ADAY OLMUŞLARI TEKRAR YESENİZ DE BU YEMESENİZ DE BU DEMEZLER...

  • Erzurumlu 01 Ocak 1970 02:00

    Gokhan Arslan gelecek asil o zaman dengeler degisecek

  • msrf 01 Ocak 1970 02:00

    1.sira kamil hoca gerisi yalan ve bos...

  • hakiki erzurumlu 01 Ocak 1970 02:00

    OYLARIMIZ KAMİL HOCAYA HADİİİ

  • ÇETİN KARASU 01 Ocak 1970 02:00

    DEGERLİ HOCAM CIKTIGINIZ YOLDA RABBIM YARDIMCINIZ OLSUN DUALARIMIZ SİZİNLE

  • Selim 01 Ocak 1970 02:00

    Ankarada talan var...erzurum kimene

  • öz erzurumlular 01 Ocak 1970 02:00

    haydi bursadaki dadaşlar gün bizim günümüz utandıralım erzurumu 30 mart şeçimlerinde erzurumda mhp nin en fazla oyunu alan kara yagız dadaşı meclise gönderelim adam neymiş görsünler

  • Demirci 01 Ocak 1970 02:00

    Bir olacağı süpriz olmaz....ağabeyisi bir yapar başka yere gider

  • Dost 01 Ocak 1970 02:00

    Sofu hoca bir olursa kimse şaşırmasın.