Siyaset Haber Girişi : 18 Haziran 2013 00:30

MHP'de M. Nuri Yılmaz bombası!

MHP'de M. Nuri Yılmaz bombası!
Mahalli İdareler Genel seçimi için iddialı partilerden olan MHP'de, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayları arasına sürpriz bir isim daha eklendi: Mehmet Nuri Yılmaz!

Erzurumajans-Vedat Refayeli'nin haberi-Mahalli İdareler Genel seçimi için iddialı partilerden olan MHP'de, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayları arasına sürpriz bir isim daha eklendi: Mehmet Nuri Yılmaz!

Aralarında İsmail Köse, Ömer Haluk Pirimoğlu, Cemal Polat, Zekai Kaya, Enver Atasever, Fevzi Budak ve Jale Alcan Özerzurumlu'nun da isimlerinin geçtiği Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Diyanet İşleri eski Başkanlarından Mehmet Nuri Yulmaz'ın da ismi geçmeye başladı. İktidar partisine bir hayli mesafeli olduğu bilinen ve MHP'ye sempati ile baktığı konuşulan Yılmaz, bir anda partililerin gündemine geldi. Türkiye'nin en uzun süreli ve yaptığı başarılı hizmetler ile 'iz bırakan'Diyanet İşleri Başkanlarından olan Erzurumlu Mehmet Nuri Yılmaz'ın teklif beklediği ve bu teklifin gelmesi halinde bu partiden Büyükşehir adaylığını ciddi ciddi düşüneceği ifade ediliyor. M.Nuri Yılmazismi ile Erzurum'da daha etkili olacaklarına inanan partililer ise, bu konuda Erzurum'da ki teşkilat mensuplarının mutabık olacağını ama Genel Merkezin tavrını da merak ettiklerini söylüyorlar.

Emekli olduktan sonra Ankara'da ikamet eden ve zaman zaman Erzurum'a gelen, dost sohbetlerinde bulunan Yılmaz'ın, Büyükşehir adayı olması halinde, bu ismin vereceği 'hava' ile diğer ilçelerin de kazanılabileceği görüşü ağırlık kazanıyor. Fetullah Gülen ve rahmetli Naim hoca (Gölleroğlu)ile de medrese arkadaşlığı olan Yılmaz'ın, Tansu Çiller'in Genel Başkanlığı döneminde de Doğru Yol Partisi'nden milletvekili adayı olarak ismi geçmişti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • ADEM TERZİOĞLU 01 Ocak 1970 02:00

    ismali KÖSE siler süper TEK ADAY

  • Okan 01 Ocak 1970 02:00

    Bu saçma haberleri kim neresinden uyduruyor acaba anlamak mümkün değil aday borsası açıldı. Nuri hoca allah uzun ömür versin ama yaş baş belli tekault olmuş durumda Belediye Başkanı olacak yaşı da epey geçmiş durumda olsa olsa Nuri dede olur artık. Mhp ile de ne Nuri hocanın nede yukarıda adını yazdığınız isimlerin çoğunluğunun alakası yok. Kulis haberi yaparken ayakları yere basan haberler yapmak haberi yapanın inanırlığınıda arttıracaktır.

  • necati 01 Ocak 1970 02:00

    mhp doğru aday gösterse şaşardım

  • Başkanlık Hayal 01 Ocak 1970 02:00

    Eğer M.Nuri YILMAZ` ı aday olarak gösterilirse Erzurum` da %5 i geçemez MHP...