Erzurum Haber Girişi : 18 Eylül 2012 19:00

MHP'den Er-Tansa için şok iddialar

MHP'den Er-Tansa için şok iddialar
MHP İl Başkanı Zekai Kaya, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Er-Tansa şirketiyle ilgili şok açıklamalarda bulundu.
Erzurum Ajans-MHP il Başkanı Zekai Kaya,  düzenlediği basın toplantısında Büyükşehir Belediyesi’nin ticari kuruluşu olan  Er-Tansa şirketiyle ilgili  gündeme bomba gibi düşen şok iddialarda bulundu. Kaya, denetim için Erzurum’a gelen müfettişlerin şirketin parasıyla Gürcistan’ın Batum kentine götürülerek eğlendirildiğini iddia etti.

Kaya, basın toplantısında şu iddialara yer verdi;

Milletçe sıkıntılar çektiğimiz bu dönemlerde, birilerinin bu sıkıntılara çözüm bulması gerekirken, makam ve yetkilerini, geçici dünya heveslerini tatmin etme adına şahsi menfaatleri doğrultusunda kullanmaları sıkıntılarımızı kat be kat artırmaktadır.

Ülkemiz, başta terör belasının yanında ekonomik sıkıntı çekmekte iken, birilerinin “Devletin Malı Deniz, Yemeyen Keriz” anlayışında olması, maskelerinin altındaki gerçek yüzlerini göstermektedir.

Toplumsal bir afet olan ve etrafa pis kokular yayarak herkesi etkileyen yolsuzluk belasının önüne geçmek için, tüm kamu, kurum ve kuruluşlarının şeffaf olması gerektiğini düşünmekteyiz.

Ancak 8 yıldır memleketimize hayali projeler üretip, yapamadığı yatırımları dillendiren, halkımızı yalan yanlış hayalleriyle kandıran bir Büyükşehir belediyesinden bu şeffaflığı beklememekteyiz.

Malayani dilleri ile boş boş konuşarak halkı kandıran; oyalayan iktidarın belediyelerinden de milletçe ve toplumca bir fayda görmeyeceğimiz aşikârdır.

“PİS KOKULARIN SEBEBİ GÜN IŞIĞINA ÇIKIYOR”

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Er-Tansa, kendi bünyesinde de birçok işletme barındırarak faaliyetlerini yürütmektedir.

Er-Tansa faaliyetlerini yürütmeye devam ederken, uzunca bir zamandır gelen pis kokuların sebebi gün ışığına çıkar gibi oldu.

Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum İl Başkanlığının buna benzer iddialarında yanılmadığını geçmişte gördüğünüz gibi, bu konuda ki iddiasının da asılsız olmadığını ilerleyen günlerde hep beraber göreceğiz.

Bizleri uzunca bir zamandır rahatsız eden iddialardan biri, Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreter olarak görev yapmakta olan Deniz beyin oğlunun hediye istemesi üzerine Müceldili konağı kasasında 800 TL para çekilmesi,

Deniz beyin dışarıdan gelen misafirlerinin, buradaki yeme içme ve konaklama gibi masraflarının Er-Tansanın bünyesindeki işletmeler tarafından ödendiği,

Bu usulsüz harcamalar karşısında yapılan kontrollerde Müceldili konağının kasasının şimdiki durumuyla, daha önceki durumu arasında dağlar kadar fark olduğu;

Rutin olarak ya da şikayet üzerine denetlemeye gelen müfettişler için Volkswagen Passat marka araç kiralanıp, bu araçla denetlemeye gelen müfettişlerin Batum’a eğlence için götürüldüğü,

Batum’a gitmek için bu aracın 3 bin TL’ye kiralandığı, bu paranın bin 500 TL’sinin ER-TANSA’dan ödendiği ancak diğer bin 500 TL’nin nerden ödendiğinin belli olmaması;

Diğer taraftan Deniz beyin denetlemeye gelen bu müfettişler için oltu taşı tespih hediye ettiği ve bu tespihlerin bir kalemde 2 bin 500 TL civarında olduğu iddia edilen faturalarının Er-Tansa tarafından karşılandığı,

“İDDİALAR KAFAMIZI KARIŞTIRIYOR”

Bütün bunların yanı sıra ar ettiğimizden dolayı söylemekten imtina ettiğimiz yapılan bazı harcamaları açıklayamıyoruz. Yetkililerden bu konularla alakalı gerçek açıklamalar ile kamuoyunu bilgilendirmelerini beklemekteyiz.

Şimdi, eğer ER-TANSA Büyükşehir Belediyesinden alınıp, Deniz beye devredildiyse, Deniz beyinde etrafındaki yamyamları doyurmak adına ERTANSA’yı kendi malıymış gibi kullanmasına diyecek hiçbir lafımız yok.

Şayet ERTANSA Deniz beye verilmedi ve bu iddialar söylendiği gibi doğruysa;

Büyükşehir Belediye Başkanının bu yolsuzlukta bir parmağı var mıdır?

Bu yolsuzluğu yapanların kontrolü kimin elindedir?

Eğer bu kontroller Büyükşehir Belediye Başkanı’nın elindeyse, yapılan bu hırsızlığı tavuk hırsızlığı olarak göstermekle yakalarını kurtaramayacaklarını bilmelerini isterim. Zaman zaman yaşadığımız örneklerde gösteriyor ki, Allah'ın adaleti er ya da geç tahakkuk eder, kimsenin yaptığı yanına kalmaz!

Tüyü bitmemiş yetinim hakkını mahkeme-i Kübra da nasıl ödeyecekler.

Hiç kimse gücüne, makamına güvenerek haksızlığa yolsuzluğa kalkışmasın. Şunu iyi bilsinler ki, Yüce Allah geciktirir ama ihmal etmez. Bir de bakarsınız ki, Yüce Allah Kahhar sıfatını üzerinize tecelli eder bitersiniz tükenirsiniz. İddialarımızın asılsız olmadığının kamuoyu tarafından iyi bilindiğinin tekrar altını çizmek istiyorum. Her şartta bıçak kemiğe artık dayanmıştır. Daha önceleri de iddia ettiğimiz gibi, AKP olarak son gaz devam ettiğiniz yolsuzluklara karşı, Milliyetçi Hareket Partisi’nin sizi takip ettiğini aklınızın bir köşesine yazın ve bütün bu olayların devamı içinde bizi takip edin.

Öte yandan Kaya’nın basın toplantısında açıkladığı iddialar hakkında görüşünü almak için aradığımız Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken’e ise ulaşamadık.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • murat erçek 01 Ocak 1970 02:00

    neyin peşindesiniz yorumcuda dahıl bu lafa

  • YILDIRIM 01 Ocak 1970 02:00

    ER-TANSA OLARAK YAPMIŞ OLDUKLARI YOLSUZLUKLARI DİLE GETİRDİĞİ İÇİN ZEKAİ BEYE GÖNÜLDEN TEŞEKKÜRLER. KESİNLİKLE TARAFSIZ BİRİ OLARAK ŞUNU BELİRTMEK İSTİYORUM Kİ, BELEDİYELERİN YAPMIŞ OLDUĞU BU YOLSUZLUKLAR, İMAR YOLSUZLUKLARI VS. İÇİN HAKKIMIZ ZEHİR ZIKKIM OLSUN YAPANLARIN HEPSİNE. ZATEN YOL BOYUNCA DURAN EŞKİYALARI (PARK ÜCRETİ ADI ALTINDA EŞKİYALIK) RABBİME HAVALE EDİYORUM. NE YAPMIŞ TA DURAN HER ARAÇTAN PARA ALIYOR ŞEREF YOKSUNLARI. TEMİZLİK DERSEN YOK, SU DERSEN LAĞIM AKIYOR. YOL DERSEN ÇAKUR ÇUKUR. BAŞBAKAN GELİRSE YOLLARA ASFALT ATILIYOR. TÜM SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNDEN BU GİBİ YOLSUZLUKLARI DİLE GETİRMESİNİ İSTİYORUZ.