Siyaset Haber Girişi : 22 Ocak 2013 17:37

MHP'li Kaya'dan sert açıklama

MHP'li Kaya'dan sert açıklama
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi eleştiren Milletvekili Muhyettin Aksak’a, MHP Erzurum İl Başkanı Zekayi Kaya’dan sert tepki geldi.
Erzurumajans-Geçtiğimiz günlerde AK Parti İl Danışma Meclis Toplantısında yaptığı konuşmayla MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi eleştiren Milletvekili Muhyettin Aksak’a, MHP Erzurum İl Başkanı Zekayi Kaya’dan sert tepki geldi.

Parti Binasında basın toplantısı düzenleyen Kaya, Milletvekili Aksak’a sert tepki gösterdi.
Kaya, “Genel Başkanımızı hedef alan bu vekil, sözüm ona bu çıkışlarla kendisine bir ivme kazandırmayı planlamakta ve bu tavırlarla kendisini piyasaya pazarlamaya çalışmaktadır.” dedi.

Kaya, Aksak’ı yolsuzluk iddialarıyla suçlayarak şöyle konuştu:
“Bilinmesi gereken en öncelikli konu şudur ki, bir kere Genel Başkanımıza laf söyleyebilecek olan en son insan, Muhyettin Aksak’tır.

Hatırlatmakta fayda duyacağım konuların başında gelen olay, bu vekilin Yakutiye Belediye Başkanlığı döneminde petrol alımlarında yapmış olduğu yolsuzluk ve usulsüzlüklerdir. Acaba kendisi mazot hırsızlığından dolayı Erzurum Birinci Ağır Ceza Mahkemesince tutuklanıp, elleri kelepçeli bir şekilde ceza evine konulduğu günleri unuttu mu? Hırsızlık suçundan damga yiyen bu vekil, utanmadan sıkılmadan Genel Başkanımıza dil uzatacağına; 2011 yılı Eylül ayı içerisinde kızını Palandöken Belediyesinde, eniştesini de Yakutiye Belediyesinde Özel Kalem Müdürlüğüne açıktan atamalarını yaptırıp; kızının belediyede göreve gelmeden 2 ay kadar maaş aldığı ve sonunda Ankara’ya naklen tayini aldırdığı yalan mıdır. Diğer yeğenin Palandöken Belediyesinde Özel Kalem Müdürü olarak görev yaptığı, bunun yanı sıra bu yeğenine Asansör şirketi kurdurup, belediyenin inşaat ruhsatı verdiği inşaatların asansör işlerini bir nevi zoraki bu şirkete yaptırdığın yalan mıdır? Yeğenlerinin tamamının Yakutiye Belediyesinde çalıştığı yalan mıdır? Doğruysa bu hak mıdır? Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinin etrafındaki arsaların çoğunun basın danışmanlığını yapan kayın biraderinin üzerine olması, Ve Hastaneler Birliğinin bu bölgeye yoğunlaşması tesadüf müdür? Cumhuriyet Caddesindeki Özel İdare İş hanında bulunan yerleri yaklaşık 400 bin TL’yi kardeşin aracılığıyla vererek aldığın yalan mıdır? Buraları alma amacın nedir? Özel İdare İş hanında bulunan mağazanın, 1 trilyona elektrik borcundan dolayı elektrik trafosunu değiştirdiği yalan mıdır? Vekil olmadan önce uçan kuşa borcu olan, sigorta şirketinden para alabilmek için yangınlar çıkaran, maddi olarak zor günler geçiren Aksak, nasıl oldu da Erzurum’un her yerinden arsa ve işyeri alabilecek duruma geldi, merak ediyoruz.

Anlaşıldığı üzere Muhyettin Aksak senin becerilerini saymakla bitiremeyiz. Biz şimdilik senin yaptıklarının sadece yüzde 30 unu anlattık. Geri kalan yüzde 70’i göz önünde bulundurarak seni Büyükşehir Belediye Başkan adayı yaparlarsa buna da şaşırmayız. Liderimiz hakkında sözlerine gelince, önce söze bakarım laf mı diye, sonra söyleyene bakarım adam mı diye? İlerleyen günlerde adamlığınla alakalı diğer konular için sende bizi takip etmeye devam et.”
Öte yandan Milletvekili Muhyettin Aksak, AK Parti Erzurum Danışma Meclis Toplantısı'nda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Ak Parti'nin yüzde 70 oy alacağını söylemesiyle ilgili olarak, "Devlet Bahçeli'nin bu ifadesi bizim yükümüzü daha da artırmıştır arkadaşlar. Bu ifadeden sonra Türkiye genelinde biz artık yüzde 70 almak mecburiyetindeyiz. Sayın Bahçeli'nin sözünü yere düşürmeyelim" demişti.

Aksak, konuşmasını şöyle sürdürmüştü:
“Ben inanıyorum ki; diğer siyasi partilerin, MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin de belirttiği gibi korktukları başlarına gelecektir. Kapalı oturumlarda 'Bu ülkede terör biterse AK Partinin oyu yüzde 70'e çıkar' diyor. Terörden beslenen bir takım partilerin olduğu hemen bu konuşmada kendisini ele vermiş oluyor.

Oysa bir genel başkan 'Yeter ki bir ülkede terör bitsin' diyebilmeli. Kimin yüzde 70, kimin yüzde 80 alacağını önemsemeden bu cömertliği ortaya koyması lazımdı. Hepimizin bildiği gibi o kapalı oturumda asıl niyetlerinin ne olduğunu bu cümleyle ortaya koymuş oldular. Evet inşallah bu ülkede terör bitecektir. Ama Devlet Bahçeli'nin bu ifadesi bizim yükümüzü daha da artırmıştır arkadaşlar. Bu ifadeden sonra Türkiye genelinde biz artık yüzde 70 almak mecburiyetindeyiz. Sayın Bahçeli'nin sözünü yere düşürmeyelim."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.