Siyaset Haber Girişi : 25 Şubat 2014 21:20

MHP'li Resuloğlu termal tesisler projesini açıkladı

MHP'li Resuloğlu termal tesisler projesini açıkladı
MHP Aziziye Belediye Başkan Adayı Ahmet Murat Resuloğlu, "Kaplıcalarımız sayesinde hem termal, hem de sağlık turizminin merkezi olacağız" dedi.
Erzurumajans-MHP Aziziye Belediye Başkan Adayı Ahmet Murat Resuloğlu, "Kaplıcalarımız sayesinde hem termal, hem de sağlık turizminin merkezi olacağız" dedi.

Resuloğlu, termal turizm yatırımcıları için Erzurum'daki jeotermal kaynakların çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, bu işin küçük çaplı otelcilik hizmetleriyle mümkün olmayacağını dile getirdi.

MHP Aziziye Belediye Başkan Adayı Murat Resuloğlu, seçim çalışmalarını son sürat devam ettiriyor. İlçeye bağlı Ilıca ve Dadaşkent yerleşim bölgelerindeki ziyaretlerini sürdüren Resuloğlu, Aziziye'nin çehresinin değişmeye başlayacağı günlerin çok yakın olduğunu anlatıyor. 30 Mart'ta seçilmesi halinde hayata geçireceği projelerinden seçmenlerine bahseden Resuloğlu, özellikle de termal turizm yatırımlarının üzerinde duracaklarını ifade eti.

MODERN TERMAL TURİZM YATIRIMLARI?

Termal turizmin, Ilıca'daki mevcut şekliyle küçük çaplı otelcilik hizmetleriyle yapılmasının mümkün olmayacağını vurgulayan Resuloğlu, Türkiye'de termal turizm yatırımları anlamında çok güçlü müteşebbis oluşumların bulunduğunu kaydederek, "Bu yatırımcıların dikkatini ilçemize çekmek için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.
Ilıca'da hem termal, hem de beraberinde sağlık turizmini canlandıracak projelerin hayata geçirilmesi noktasında önemli hamleler yapmayı planladıklarını dile getiren Resuloğlu, "Termal turizm konusunda şu anda üzerinde çalıştığımız bir projemiz var. Dünya ölçeğinde termal turizm, dinlenme ve tedavi amaçlı olmak üzere ikiye ayrılırken, Ilıca'da maalesef her iki amaca da hizmet edilemiyor. İşte biz kaplıcalarımızın öncelikle standartlarını yükselteceğiz. Bunu da, yatırımcılar eliyle gerçekleştirecek ve ilçemizdeki jeotermal kaynakları hem kaplıca, hem de sağlık turizminin hizmetine sunacağız" şeklinde konuştu.

AVRUPA ÜLKELERİNDE TERMAL MERAKI?


Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde bulunan termal turizm yatırımlarıyla ilgili olarak yaptıkları araştırmaya değinen Resuloğlu, bu araştırmada; özellikle Avrupa ülkelerinden her yıl binlerce turistin sırf kaplıcalardan istifade etmek amacıyla Türkiye'ye geldikleri gerçeğiyle karşılaştıklarını dile getirdi. Kaplıcalardan hem dinlenme, hem de tedavi amaçlı olarak faydalanan bu turistlerin ekonomiye ciddi manada katma değer sağladıklarının altını çizen Resuloğlu, "İlçemizi ihtiyaç duyduğu modern termal turizm yatırımlarına kavuşturabilirsek, bu katma değerden bizler de istifade edebiliriz. Bu da inşallah bizim görev başına gelmemizle mümkün hale gelecek" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • mehmet taş 01 Ocak 1970 02:00

    erzurum termal turizme elverişli olmasına rağmen her nedense bu konuya önem verilmemiştir. Ilıca, pasinlerdeki kaplıcalar ile köprüköy deki çamurlu kaplıca arasında üçlü bir kombinasyon kurularak turizme kazandırılması gerekir. köprüköydeki çamurlu kaplıca ihmal edilmiştir. bu konuda denizli örenke alınmalı bir an evvel kapılaca tedavi merkezleri kurulmalıdır. erzurum un eğetim, turizim ve sağlık merkezi olması için çalışmalar yapılması gerekmektedir