Bölge Haber Girişi : 25 Mayıs 2010 11:16

Midesindeki balonla zayıflayacak!..

Midesindeki balonla zayıflayacak!..
Aşırı kilolarından kurtulmak isteyen kadın hasta, yarım saat süren operasyon sonucunda midesine takılan balon sayesinde zayıflayacak.

Erzurum Ajans-Aşırı kilolarından kurtulmak isteyen kadın hasta, yarım saat süren operasyon sonucunda midesine takılan balon sayesinde zayıflayacak.
Erzurum'un Aziziye ilçesinde yaşayan 3 çocuk annesi Mine İpek fazla kilo şikayetiyle Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Servisi'ne başvurdu. Çocukluğundan beri kilo problemiyle mücadele ettiğini söyleyen İpek, Operatör Dr. Serdar Aslan tarafından yapılan muayenelerinin ardından yarım saat süren başarılı bir operasyon sonucunda sağlığına kavuştu.
Ameliyatı başarıyla gerçekleştiren ekibin başında bulunan Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi (BEAH) Genel Cerrahi Polikliniği'nde görevli Op. Dr. Serdar Aslan yaptığı açıklamada mideye balon takma operasyonunun Erzurum'da ilk defa uygulandığının altını çizerek, "Endoskopik şartlarda uygulanan mideye balon takma işlemi olarak adlandırdığımız operasyon obezite operasyonları içerisindeki en düşük cerrahiye sahip olmakla birlikte yaklaşık yarım saatte tamamlanıyor ve hasta en geç üç gün içerisinde
taburcu edilebiliyor. Herhangi bir anatomik değişime uğramama bu operasyonun en büyük artı özelliklerinden biri. Mideye takılan balonun iki etkisi var. İlki yer kaplayıcı etki, ikincisi ise sürekli mide duvarına baskı yaptığı için tokluk hormonunu tetikliyor. Bu sayede kişi tok olduğunu hissediyor. Kişi 6 ay içerisinde 20 kilo verebiliyor. Ayrıca cerrahi müdahalenin az olduğunu göz önünde bulundurursak bu operasyonun risk oranı çok daha az. Bu nedenle balonla müdahaleyi tercih ediyoruz" dedi.

İPEK'TEN BEAH VE BAKAN AKDAĞ'A TEŞEKKÜR
Fazla kiloları nedeniyle bir dönem kalp ritminin bozulma noktasına geldiğini ifade eden Mine İpek ise operasyonu gerçekleştiren Aslan ve ekibiyle kendisine ilgi gösteren hastane çalışanlarına teşekkür etti. İpek, "Merdiven, yokuş çıkmakta çok zorlanıyordum. Fazla kilolarım beni olduğumdan daha yaşlı gösteriyordu. Kıyafetlerim üzerime olmuyordu. Kullandığım ilaçlar da fayda etmeyince bu ameliyatı olmaya karar verdim. Tecrübeli bir ekip öncülüğünde ve son derece modern bir hastanede bu sorunlarımdan
kurtulmanın mutluluğu içerisindeyim. Böylesine kaliteli imkanları vatandaşlara temin eden Başta Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ olmak üzere ilgili herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.