Siyaset Haber Girişi : 16 Şubat 2016 10:07

Milletvekili Aydın, New City'i Meclise taşıdı

Milletvekili Aydın, New City'i Meclise taşıdı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum Milletvekili Prof.Dr. Kamil Aydın Erzurum'un problemlerini TBMM gündemine taşımaya devam ediyor.
Erzurumajans-Aydın, Meclis'te yapmış olduğu konuşmada New City konusunu dile getirdi. MHP Erzurum Milletvekili Aydın, "Başbakan sorunu çözeceğini söz vermişti. Takipçisi olunmasını istiyorum" dedi.

TBMM'de konuşan Erzurum Milletvekili Prof.Dr. Kamil Aydın, New City sorununun takibi için Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'a bilgi vererek, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun genel seçimler yapılmadan Erzurum'da düzenlediği miting öncesi sorunun çözümü için söz verdiğini hatırlatıp şunları söyledi:

"Türkiye'nin birçok ilinde olduğunu gibi maalesef Erzurum'da da Büyükşehir Belediyelerinin en basit ifadeyle mevzuatı uygulama ihmalleri sonucu toplu konut faciaları yaşanmaktadır. New City adı altında 2010'lu yıllarda başlatılan bir toplu konut ve dönüşüm projesi maalesef yarıda durdurularak, özellikle İmar İskan Evleri'nden boşaltılan fakir fukara insanlar mağdur edildi. Bu insanlar meclis yollarında gidip geliyorlar. En son Başbakanımız miting öncesi bir söz vermiş. Demiş ki 'sizin sorunuzu halledeceğim. Ben belediye başkanına gerekli direktifleri verip bunun halledilmesi için çalışmalarını isteyeceğim. Bunun takipçisi olmanız açısından, bu mesajın iletilmesi konusunda yardımlarınızı istiyorum. Teşekkür ederim." dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ise, "Sayın Aydın'ın toplu konutla ilgili sorununu ben not aldım. Bunu ilgili arkadaşlarıma aktaracağım" yanıtını verdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Erdem 01 Ocak 1970 02:00

    İşte tam bağımsız, birilerinden korkmayan ve birilerinin yönlendirmesiyle göstermelik vekillik yapmayan gerçek bir vekil. Tek kişilik dev kadro derler ya, işte ondan. Diğerleri napıyor? Hergün hiçbir sonucu ve çıkarımı olmayan kurum ziyaretleri (körler sağırlar birbirini ağırlar misali), artistik foto pozları ve

  • misafir 01 Ocak 1970 02:00

    Helâl olsun size sayin vekilim başta olanlar bir işe yaramadigi gibi üzerine birde utanmadan para istiyorlar oda yetmiyor sürekli kanallarda insanlari umutkandirip duruyor yazıklar olsun sizin gibilere.

  • erzurumlu 01 Ocak 1970 02:00

    vekilim onları boş ver catılardaki buz kütlelerine bir care olunsun her sene ölümlü ve sakatlanmalar oluyor ve binlrce liralık maddiyatlı kaza

  • yiğit kökmen 01 Ocak 1970 02:00

    ERZURUMUN AYDINLIK YÜZÜ DEĞERLİ HOCAMIZ SİZLE GURUR DUYUYORUZ.İKTİDAR VEKİLLERİ UYUYOR.SİZ GERÇEKLERİ KONUŞUYORSUBNUZ