Ekonomi Haber Girişi : 02 Ağustos 2013 15:49

''Milli bir marka yaptık destek bekliyoruz''

''Milli bir marka yaptık destek bekliyoruz''
Ergaz Genel Müdürü Ebubekir Yağız, akaryakıt sektöründe belirsizliklerin azalmakla birlikte sürdüğünü, hükümetin başta deniz taşımacılığı ve ÖTV olmak üzere yasalara, kurallara uygun rekabeti sağlaması gerektiğini söyledi.
Erzurumajans-Ergaz Genel Müdürü Ebubekir Yağız, akaryakıt sektöründe belirsizliklerin azalmakla birlikte sürdüğünü, hükümetin başta deniz taşımacılığı ve ÖTV olmak üzere yasalara, kurallara uygun rekabeti sağlaması gerektiğini söyledi.

Erzurum'da, Ergaz'ın akaryakıt sektöründeki markası Bluepet'in tanıtım ve iftar yemeği toplantısında konuşan Ergaz Genel Müdürü Ebubekir Yağız, akaryakıt sektörünü değerlendirerek, Bluepet'in bayileşme sürecindeki kriterlerini anlattı. Yağız konuşmasında hükümete seslenerek, "Türkiye'de araç sayısı son beş yılda yüzde 70 civarında büyüdü. Halen de büyümeye devam ediyor. Yalnız ne hikmetse resmi kayıtlarda akaryakıt tüketim oranı aynı şekilde artmıyor. Yani Hoca Nasreddin'in kedi ve et fıkrasında olduğu gibi. Ya bu araç sayısı yanlış, ya da bu araçlar yakıt kullanmıyor. Teknoloji çok ileri gittide biz mi bilmiyoruz. Araçlar su mu yakıyor. Yakıt satış miktarı aynı şekilde niçin artmıyor. Bir tek açıklaması var. Türkiye'de kaçak akaryakıt var. Bunu kontrol edemezseniz, alın teriyle bu işi yapanlara büyük haksızlık etmiş olursunuz."dedi.

Hükümetin geçmiş yıllarda iyi niyetle yaptığı deniz ticaretini teşvik amaçlı ÖTV düzenlemesinin bugün kontrol dışına çıktığını ifade eden Ebubekir Yağız," Deniz yoluyla yapılan akaryakıt ithalatı otomasyon marifetiyle kontrol altına alınmalı. Deniz araçlarına satışı yapılan akaryakıtttaki ÖTV oranı ve işleyişi, aynen LPG'deki aerosol uygulaması gibi olursa bu sorun kökünden çözülmüş olur."dedi.

Dünya'nın en pahalı benzinini satmaktan kendilerinin de mutlu olmadığını ifade eden Ebubekir Yağız, "Cesur bir kararla akaryakıttaki yarıya yaklaşan ÖTV oranı kademeli olarak indirilmeli. Bundan korkulmasın, emin olun ki kayıp ve kaçak böyle biter, maliyenin kasasına satış miktarıyla orantılı daha fazla gelir girer. Bunu bir denesinler. Tabi ki bu süreçte kayıp ve kaçakları önleyici cezalar da en acımasız sekilde uygulanmaya devam edilmelidir." ifadelerini kullandı.

MİLLİ BİR MARKA YAPTIK, DESTEK BEKLİYORUZ

Bluepet'in her yönüyle milli bir marka olduğu vurgusunu yapan Ebubekir Yağız, "Sembolümüz kartalı 2300 yıllık Türk tarihinden aldık. Ayrıca amblemimizde yer alan ay yıldız yine gücümüze güç katıyor. Rengimizin kırmızısını bayrağımızdan, mavisini enerjiden alıyoruz."dedi.

Çok uluslu şirketler içinde yerli bir marka yaptıklarını dile getiren Ebubekir Yağız," Bilinçli bir bayi ve tüketici oluşturma çabası içerisindeyiz. Reklamla baskı altında tutulan tüketici, agresif satış politikalarıyla bunalan bayi için artık Bluepet var. Onlarla aynı dili konuşan bir marka." şeklinde konuştu.

BLUEPET, ÇALIŞKAN VE DÜRÜST BAYİLERLE İŞBIRLIĞI YAPACAK


Yılbaşından bu yana 70'e yakın bayilik başvurusu aldıklarını ve bu konuda çok seçici davrandıklarını belirten Ebubekir Yağız," Bizim için güven esastır. Yaptığımız incelemelerde geçmiş dönemde kaçak işlerine girmiş bayi adaylarının başvurusunu çok karlı bile olsa kabul etmiyoruz. Bluepet, çalışkan ve dürüst bayilerle işbirliği yapacak."dedi.

Bayilere Bluepet olarak çok özel teklifler sunduklarını belirten Yağız," Kar marjları başta olmak üzere, Ergaz Otogaz avantajları, LED istasyon aydınlatmasıyla giderlerin düşürülmesi, ürün geliştirme, işletmeye operasyon desteği, tanıtım katkısıyla bayimizin daima yanında olacağız." dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.