Eğitim Haber Girişi : 15 Mart 2013 12:29

Milli Eğitim eylem planı çalıştayı yapıldı

Milli Eğitim eylem planı çalıştayı yapıldı
MEB'in Alo 147 bilgilendirme hattına yapılan müracaatların da dikkate alınarak bu öğrencilere ulaşılarak yardımcı olunduğu ve okul kayıtlarının sağlandığı aktarıldı.
Erzurumajans-Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliğinin ortaklaşa finanse ettiği özellikle kız çocuklarının okullaşma oranının arttırılması hibe programı kapsamında Erzurum genelinde uygulanan Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü il eylem planı çalıştaylarının ikincisi AR-GE Projeler Koordinasyon Merkezinde gerçekleştirildi.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yüksel Aktaş başkanlığında yapılan toplantıya çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kamu kurumlarının ve projenin uygulandığı 10 pilot okulun yöneticileriyle projeyi yürütmekle görevli il operasyon ve koordinasyon ekibi katıldı.
Toplantıda, pilot okul yöneticileri alan çalışmalarının ve edindikleri deneyimlerin sunumunu yaptılar. Yapılan çalışmalarda 201öğrenciyle görüşülerek, 101öğrencinin okula kazandırıldığı ifade edildi. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde adresini güncellemeyen ailelere ulaşılamadığı bu konuda vatandaşın bilinçlendirilmesi gerektiği bildirildi.

İl genelinde MEB kaynaklarına ek olarak eğitime destek amacıyla yapılan okul ve yurt yatırımlarının katkısının çok önemli olduğu ve bu örnek yatırımların artması gerektiği söylendi. Yapılan yatırımlar ise; İl genelinde son dört yıl içerisinde; SYDV tarafından 600 yatak kapasiteli pansiyon, Aşkale Çimento Sanayi T.A.Ş. tarafından 120 kişilik kız pansiyonu ve Erol Üçer tarafından Aziziye Emel Çatal Lisesi ve pansiyonu olarak sıralandı.

MEB'in Alo 147 bilgilendirme hattına yapılan müracaatların da dikkate alınarak bu öğrencilere ulaşılarak yardımcı olunduğu ve okul kayıtlarının sağlandığı aktarıldı.
KEP Eylem Planını gerçekleştirmek üzere tüm ilçelerde ekipler kurulduğu ve ev ziyaretleri yapılarak okullaştırma çalışmalarına başlandığı, ev ziyaretlerine destek veren din görevlilerinin ve çeşitli STK temsilcilerinin katkısının büyük olduğu anlatıldı. İl operasyon ve Koordinasyon Ekibi tarafından 20 ilçeye ziyaret gerçekleştirilerek projeyle ilgili çalışmaların yerinde değerlendirildiği, İlçe KEP ekiplerine rehberlik yapıldığı ve okullaştırma faaliyetlerinin tüm hızıyla ve okul KEP ekiplerinin büyük özverisiyle devam ettiği bildirildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.