İlçeler Haber Girişi : 15 Mart 2013 12:11

Tarihi maketle yaşatıyor

Tarihi maketle yaşatıyor
Erzurum'un Narman İlçesine bağlı Kamışözü köyünde yaşayan 59 yaşındaki Mehmet Bayrak, ağaçtan maket kağnı arabası yaparak kağnı arabalarını unutturmamaya çalışıyor.
Erzurumajans-Erzurum'un Narman İlçesine bağlı Kamışözü köyünde yaşayan 59 yaşındaki Mehmet Bayrak, ağaçtan maket kağnı arabası yaparak kağnı arabalarını unutturmamaya çalışıyor.

Dört yıldır bu işi zevkle yaptığını belirten Bayrak, "Emekli oldum ve Narman İlçesine bağlı köyüme geldim. Burada da boş kalmaktansa çiftçilik yapıyorum ara sıra da maket kağnı arabaları yaparak kültürümüzü yaşatmaya çalışıyorum. Biz bunları gördük fakat şu anda ki yeni gençlik bunları bilmiyor. Şu anki durumlar daha iyi. Bunu yapmamın fazla bir geliri yok ama kağnı arabasını unutturmamak için çaba sarf ediyorum ayrıca tarihte en çok Doğu bölgelerde kullanılırdı. Özellikle de savaşlarda yük taşımaya yarayan kağnı arabalarının yavaş yavaş unutulmaya yüz tuttuğunu düşünüyorum. Bunun için bende böyle bir çalışma yapıyorum." dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.