Spor Haber Girişi : 18 Aralık 2012 12:05

Mindere Dadaş damgası

Mindere Dadaş damgası
Ankara’da yapılan Grekoromen ve Serbest Güreş Müsabakaları’nda Erzurumlu sporcular başarılı dereceler elde etti.
Erzurumajans-Ankara’da yapılan Grekoromen ve Serbest Güreş Müsabakaları’nda Erzurumlu sporcular başarılı dereceler elde etti.

Türkiye Güreş Federasyonu Faaliyet Programı’nda yer alan Büyük Erkekler Grekoromen ve Serbest güreş müsabakaları ayrı ayrı tarihlerde Ankara’da yapıldı. 12-16 Aralık 2012 tarihlerinde Ankarada yapılan Büyükler serbest ve Grekoromen sitilde Erzurumlu sporcular madalyaları topladı. Grekoromen Stilde 60 kiloda Erzurumlu Rahman Bilici Türkiye şampiyonu olurken, 66 kiloda Abdulsamet Günal Türkiye üçüncüsü oldu. Serbest stil güreşlerine de Erzurumlu pehlivanlar damga vurdu. 60 Kiloda Münir Recep Aktaş kilosunda Türkiye Birincisi olurken, 60 kiloda Erhan Bakır üçüncü oldu. 66 kiloda Yakup Gör Türkiye ikincisi olarak gümüş madalya kazandı.74 kiloda Ömer Çubukçu, 85 kiloda İbrahim Bölükbaşı ve 120 kiloda Sait Bingöl üçüncü olarak bronz madalya elde ettiler.

TAKIM SIRALAMASINDA PALANDÖKEN BELEDİYESİ ÜÇÜNCÜ OLDU


Yapılan güreşlerin ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spor takım halinde şampiyon olurken, ikinciliği Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kazandı. Erzurum Palandöken Belediyespor ise üçüncü sırada yer aldı.
Eski Milli güreşçi Battal Alpkılıç eski güreşçi olarak Erzurumlu güreşçilerin başarısından gurur duyduğunu belirterek, takım halinde üçüncü olan Palandöken Belediyespor’u kutladı. Alpkılıç, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar’a güreşe katkılarından dolayı teşekkür etti. Alpkılıç, “Kendisine güreş camiası adına Şükranlarımızı sunarız güreşcilerimizin her zaman yanında oldular ve destek verdiler. Palandöken belediye başkanımız gibi tum kurum ve kuruluşlar destek verse inanın güreşte tüm sikletlerde Erzurumlu sporcularımız Avrupada Dünyada ilimizi temsil eder”dedi.
Güreş İl Temsilcisi Selami Topaloğlu da derece elde eden güreşçilerin bir çoğununu batı illerindeki kulüplerde güreşmesine rağmen, Erzurumlu oldukları için dere yapmalarından dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi. Topaloğlu, Antrenör İlhami Topaloğlu yönetiminde takım halinde Türkiye üçüncü olan Palandöken Belediyespor’u da tebrik ettiğini söyledi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.