Erzurum Haber Girişi : 04 Nisan 2013 17:24

MNG'den Erzurum'a dördüz sürprizi

MNG'den Erzurum'a dördüz sürprizi
MNG Holding, terminalin yerine yaptıracağı 25'er katlı ikiz kuleleri, şip-şak dördüz kulelere dönüştürdü ve otel yapmaktan vazgeçti.
Erzurumajans-MNG Holding' tarafından eski otobüs terminali alanında yaptırılacak olan AVM, kent otel ve 25 katlı ikiz kule planının dışını çıkıldığı ve sitelerinin önünün kapatılacağı gerekçesiyle, Kardelen Sitesi sakinleri Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'i planın dışına çıkılmasına göz yumduğu iddiasıyla Başbakan Erdoğan'a şikayet etmeye hazırlanıyor.

Önceki yıl Büyükşehir Belediyesi ile MNG Holding arasında yapılan protokol gereği Yakutiye ilçesi Terminal Mahallesi'ndeki mevcut şehirlerarası otobüs terminalinin bulunduğu 67 dönüm alan MNG Holding'e satıldı. MNG Holding, protokol gereği 67 dönüm alan üzerine bir AVM, 25 katlı iki tane gökdelen ile bir kent oteli inşa edecekti. Ayrıca, yeni otobüs terminal binasının yerini de yaptıracaktı.

240 konutun bulunduğu Kardelen Sitesi'nin ön cephesine yapılması planlanan AVM'nin yerine proje haricinde 21 katlı bir gökdelenin yapılmasına tepki gösteren site sakinleri, yargıya gitti. 2. İdare Mahkemesi'ne Büyükşehir Belediyesi aleyhinde dava açarak, mevcut arsanın konut alanına çevrilmesi yönündeki kararın iptali yönünde karar çıkartan site sakinleri, belediyenin mahkeme kararına uymamasına tepki gösterdi. Site sakinleri ayrıca otobüs terminali alanına yaptırılması projelendirilen 25 katlı ikiz kulelerin yanı sıra 3 adet 25 katlı ve bir tane de 21 katlı gökdelen yaptırılacağının, ayrıca kent otelin de projeden çıkarıldığını savunan site sakinleri, "Terminal alanı ile sitemizin ön kısmına planlanan yapılaşmanın haricinde bir yapılanmaya gidilecek. Boş alan olan sitemizin önü kapatılacak. Kamuoyuna deklare edilen 2 adet 25 katlı gökdelenden ayrı olarak 4 tane daha gökdelen yapılacak. Camimiz yıkılacak. Kent otelde yapılmayacak" diye konuştu.

Site sakini bir grup kadının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben yazılmış olan bir mektubu elden vermek için Ankara'ya gideceğini de ifade eden site sakinleri, "Başbakan'la randevu aldık. Sayın Küçükler'in projede yaptığı değişiklikleri Sayın Başbakan'a ve Çevre ve Şehircilik Bakanı'na sunacağız." diye konuştu. Avukat Turan Çınar ise konuyla ilgi açıklama yapamayacağını belirterek,"Konuyu yargıya taşıyacağımız için açıklama yapmak istemiyorum"

KÜÇÜKLER: "İMAR PLANI DIŞINA ÇIKILMADI"

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, MNG Holding'in otobüs terminalinde yapmayı planladığı projede değişiklik olmadığını iddia etti. Küçükler, projeyle ilgili yapılaşmanın Büyükşehir Belediyesi'nin kontrolü altında olduğunu belirtti. İhale şartnamesine uygun olarak projenin yürütüldüğünü savunan Küçükler, "Herşey kontrolümüz altında. Problem yok. İhale şartnamesi ne ise imar durumuna uygun şekilde yapılıyor. Bunlar profesyonel şirket aksaklık yok. Sitenin yöneticileriyle görüştük durumu izah ettik onlarda memnun olarak buradan ayrıldılar. Sitedeki bazı insan şunu söylüyorlar "benim önüme yeşil alanlar koyun' diyor. Herkese bu şartı oluşturmak kolay değil. Firma yapılacak binalar ile site arasındaki diğer binalara yakın alanları yeşil alan olarak bırakacak. Bir kaç gün içinde bu projenin tanıtımı yapacağız zaten. Vatandaşın memnuniyetsizliği doğru değil. Oraya yatırım gelmesi o sitedeki evlerinin ciddi değer kazanmasına ve daha modern ortam oluşmasına sebebiyet verecek. Kent Otel yeri projede yoktu. Eğlence merkezi büyük bir AVM ve ikiz kule düşünmüştük. Sonuç emsalle yapılan bir şey. İmarda bir emsal vardır. Kapalı alanı istediği kadar yapar metrekaresi bellidir. Firma yetkilileri son projelerinde 4 kule koymuşlar, emsali aşmadan tek metrekare imar dışına çıkma söz konusu değil. Projede 4 kule, AVM ve cami var" şeklinde konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • POYRAZ 01 Ocak 1970 02:00

    DEVİR SENİN DEVRİN. SAYIN BAŞKAN ŞEHİRİN DOGUSUNDA EŞKİ SENT GARAJI BOŞ YERİNE VER MNG YE YAPSINLAR ORAYA TB ORALARA HİÇ BİŞE YOK VAR OLMAZMI SEN 10 SENEDİR BELEDİYE BAŞKANISIN ORALARA VERMİŞ HURDAÇILARI İŞTE BÜYÜK YATIRIM ALIN SIZEDE BÖYLE YATIRIM

  • Cemal DEMİR 01 Ocak 1970 02:00

    67000m2 arsa verilmiş Mng ye.Bunun yüzde yirmibeşle kat karşılığında verilmesi gerekirdi .enaz .Ve burada 809 daire ve197000m2avm yapıyor bunun hesabının Erzurum halkına verilmesi gerekir.Gerisi teferruat.Birde bura imar kanunu ve yönetmeliğine uyulması zorunluluğ vardır.sanki Mng sosyal yardımlaşma vakfı gibi yapıp kuraylamı ev ,şyerlerini erzuruma dağıtacak .Tabiki hayır.Ozaman gerçek değeri ile arsanın bedelini erzurum halkı adına büyükşehire versin .Bu bedeli almayanlar Allah indinde büyüksorumluluk altındadırlar.yaklaşık 700bin Erzurumlunun eli iki yakalrında olacaktır.

  • ALPİN 01 Ocak 1970 02:00

    BIRAKINDA YAPSINLAR ZİHNİYETE BAK BE SİTESİNİN ÖNÜ KAPATILACAKMIŞ ESKİ TERMİNAL BABANIZIN MALIMI ADAM 100 KATLIDA DİKER.

  • vatandaş 01 Ocak 1970 02:00

    Bu mng ye burası kaça satılmış biri bunu hesaplasın,belediye ne kadar zarar ettirilmiş,kim cukkayı götürmüş, BURDA ARSANIZ OLSA M² SİNİ 400TL YE SATARMISINIZ. Bügün YİYENLER ÖLÜM DE VARRRRR. (Niye yayınlamıyorsunuz, belki birileri bu soruları sorar diyemi???)

  • vatandaş 01 Ocak 1970 02:00

    Bu mng ye burası kaça satılmış biri bunu hesaplasın,belediye ne kadar zarar ettirilmiş,kim cukkayı götürmüş, BURDA ARSANIZ OLSA M² SİNİ 400TL YE SATARMISINIZ. Bügün YİYENLER ÖLÜM DE VARRRRR.

  • hüso 01 Ocak 1970 02:00

    ikizler dördüz oldu,küçükler büyük oldu.kimbilir gider ayak daha neler olur.

  • YE KÜRKÜM YE 01 Ocak 1970 02:00

    Erzurum ili ve ilçeri sınırlarında sadece SAYIN MNG HOLDİNG AĞABEYİMİZİN yapacağı alanda deprem riski yok diğer her tarafta deprem riski olduğu için buraya 25 kat a müsade edilmiş heralde sayın belediye büyüklerimiz öyle takdir etmişler ne diyelim. sayın Ahmet Küçüklere soruyorum hava alanı terminal teknik üni çevre yolu ve bu 25katlı ucube binalara gitmek için araç trafiyi hangi yoldan ilerleyecek önce bu yüzyıllık at arabası ve fayton yollarına çare bulun birde şehrin batısını yaparken doğusundada insanlar var onları unutmayın zaten şehrin batısı zengin yatırım yapıyorsun arsalar evler dükkanlar pirim yapıyor aynı pirim yapmayı şehrin doğu tarafıda bekliyor yoksa siz seçilirken sadece oyu şehrin batısımı veriyor ayrıca bu yapılacak yerlerin veya yerlerden elde edilecek gelirin yüzde kaçı erzurumlunun cebine girecek veya erzurum insanının maddi olarak kazancı ne olacak çünki 9 ay kış olan bu dev memleketi birlikte bekliyoruz bu yazı bu işte emeği olan herkese saygılar sunarım

  • M.A. 01 Ocak 1970 02:00

    Sırf AVM yapılacak diye 350-400 000 Tl Ev fiyatı çekerken kimse önünümüz kapanacak falan demiyor hatta AVM`nin yapılacak olması herkesin işine geliyordu. Kule sayısı 4 olursa evlerine 700 000 TL isterler artık. Reklam kokan hareketler bunlar.

  • ahmed Efe 01 Ocak 1970 02:00

    Ya hu bırakın yapsınlar kardeşim bizde kardelen sitesinde oturuyoruz fena mı olur avm fln evlerin değeri artar mahallemiz güzelleşir delimisiniz siz