Erzurum Haber Girişi : 30 Nisan 2014 18:48

Mukaddes Miras sergisine yoğun ilgi

Mukaddes Miras sergisine yoğun ilgi
Erzurum Müftülüğü tarafından açılan Mukaddes Miras Mushaf-ı Şerif sergisi 3 ayların başladığı bugün vatandaşlar tarafından ziyaretçi akınına uğradı.
Erzurumajans-Erzurum Müftülüğü tarafından açılan Mukaddes Miras Mushaf-ı Şerif sergisi 3 ayların başladığı bugün vatandaşlar tarafından ziyaretçi akınına uğradı.

19.yüzyılda Osmanlı eserleri arasında yer alan 25 metrelik bez üzerine yazılan Kur'an-ı Kerim ziyaretçileri şaşırtıyor.


Erzurum'un tarihi simgelerinden biri olan Yakutiye Medresesi içerisinde açılan Mukaddes Miras Mushaf-ı Şerif sergisinde Hindistan'da 9. asırda yazılmış hatlardan Cezayir'de, Türkistan'da, Maveraünnehir'de 9. yüzyıldan 19. yüzyıla kadar İslam dünyasında en meşhur hattatların ve farklı ekollere mensup hattatların kaleme aldığı Mushaf-ı Şerif'leri yer alıyor.

Erzurum Müftülüğü'nce düzenlenen Mukaddes Miras Mushaf-ı Şerif sergisinde 19.yüzyıl Osmanlı dönemi eseri olarak bilinen 25 metrelik bezin üzerine yazılmış Kur'an-ı Kerim'in tamamının yazılması ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Birbirinden önemli hattatların eserlerinin bulunduğu sergiye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Sergiyi gezen 50 yaşındaki Ayşe Yeşilyurt, bu güzellikleri bir arada gördüğü için çok mutlu olduğunu söyledi.

Ayşe Yeşilyurt, Erzurum'a, Samsun'dan ailecek gezmeye geldiklerini belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Erzurum'un tarihi mekanlarını gezerken medreseye geldik sergiyi gördük. Ben bu yaşıma kadar ilk defa böyle bir sergi görüyorum. Özellkle 25 metre bez üzerine yazılan Kur'an-ı Kerim'i görünce çok duygulandım. Bu mübarek günlerde buraları gezdiğim için çok mutluyum."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.