Bölge Haber Girişi : 18 Eylül 2013 16:18

Muş Tüten'de yaşayanlar tedirgin

Muş Tüten'de yaşayanlar tedirgin
Muş'un Tüten köyünde dün gece meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem sonrası köylüler tedirginlik yaşıyor.
Erzurumajans-Muş'un Tüten köyünde dün gece meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem sonrası köylüler tedirginlik yaşıyor.

Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre 5,1 büyüklüğünde meydana gelen depremin merkez üssü olan Muş merkeze bağlı Tüten köyünde vatandaşlar büyük tedirginlik yaşıyor. Yaklaşık 20 hanede çatlakların oluştuğu köyün sakinleri geceyi dışarıda geçirirken, acil serviste kriz merkezi oluşturuldu. Kriz merkezine şimdiye kadar herhangi bir can kaybı ve yaralı bilgisi gelmediği öğrenildi.

Evinin bazı bölümlerinde çatlaklar meydana geldiğini söyleyen Ekrem Akın, deprem sonrası büyük tedirginlik yaşadıklarını belirterek, "Gece meydana gelen depremde hem aile olarak ve köylüler olarak tedirgin olduk. Çok büyük bir gürültü koptu. Çocukları arabada yatırdık, biz ise eve girmedik. Evimizin bazı bölümlerinde çatlaklar meydana geldi. Korkuyoruz,çünkü birkaç günden beri aralıklarla deprem yaşıyoruz" diye konuştu.

Emine Akın isimli kadın ise, deprem sırasında evin kapısını bulmakta bile sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Emine Akın, gece havanın da yağışlı olduğunu kaydederek, "Çok zor bir gün geçirdik, sabaha kadar yağmur yağdı. Eve de giremedik. Perişan bir durumdayız" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.