Bölge Haber Girişi : 24 Mart 2016 17:29

Muş'ta bölge valileri toplantısı

Muş'ta bölge valileri toplantısı
Muş Valisi Seddar Yavuz, misafirlerini makamında ağırladıktan sonra Muş Öğretmenevi'nde istişare toplantısı yapıldı.
Erzurumajans-Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Erzurum 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Üngay, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Lapanta Muş'a geldi. 

Muş Valisi Seddar Yavuz, misafirlerini makamında ağırladıktan sonra Muş Öğretmenevi'nde istişare toplantısı yapıldı. Muş, Bitlis, Bingöl ve Erzurum ekseninde bölgesel kalkınmanın gerçekleştirilebilmesi ve komşu iller arasında ortak çalışma kültürünün geliştirilmesi konularının ele alındığını toplantıda, kamu ve özel sektör yatırımlarının artırılması, üretim ve ihracat potansiyelinin geliştirilmesi, turizm ve enerji sektörlerinin performanslarının artırılması gibi çeşitli sorunlara yönelik izlenmesi ve geliştirilmesi gereken çok sayıda konu masaya yatırıldı.

Basına kapalı gerçekleşen toplantı öncesi bir konuşma yapan Muş Valisi Seddar Yavuz, "Göklerinde merhum Alparslan'ın ve kutlu askerlerinin ruhaniyetinin dolaştığı bu kadim şehirde sizleri ağırlamaktan memnuniyet duyuyorum. Bu vesileyle hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, hoş geldiniz diyorum. Bugün genel olarak birbirine komşu 4 ilimizin valileri ve yöneticileri ile bir araya geliyoruz. Bu tür ziyaretlerin işbirliğinin, yatırımların ve genel anlamda birlikte hareket etmenin ve koordinasyonun sağlanması açısından önemli katkıları olacağını değerlendiriyorum. Bu vesileyle tüm valilerimize ve toplantıya iştirak eden çok değerli yöneticilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Toplantının hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.