Bölge Haber Girişi : 09 Kasım 2009 00:41

Musa hacker kurbanı mı oldu?

Musa hacker kurbanı mı oldu?
Salı günü kaçırıldığı ileri sürülen ilköğretim 7. sınıf öğrencisi Musa Kang'ın bulunması için polis yoğun çalışma sürdürürken, ihbarlar üzerine değişik yerlere baskınlar düzenleniyor.
Erzurum Ajans-Geçtiğimiz Salı günü kaçırıldığı ileri sürülen ilköğretim 7. sınıf öğrencisi Musa Kang'ın bulunması için polis yoğun çalışma sürdürürken, ihbarlar üzerine değişik yerlere baskınlar düzenleniyor.

Ömer Duygun İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Musa Kang, Salı günü sabah saatlerinde okula gitmek için evden ayrıldı ancak okula gitmedi. Sınıf arkadaşlarının en son okuldan yaklaşık 700 metre uzakta, orta boylu, başında kapişonlu ve elinde tespihli bir gençle gördüğü Musa Kang, arkadaşlarının, 'Okula gelmiyor musun' sorusuna, 'Siz gidin, ben hemen geliyorum' diye cevap verdikten sonra, kayıplara karıştı. Aradan üç gün geçmesine rağmen kendisinden hiçbir haber alınamayan Kang'ın bulunması için fotoğrafının yer aldığı ilanlar kentin değişik yerlerine asıldı.

Musa'yı görenlerin 0536 661 14 35, 0539 462 30 60 ya da Emniyet Müdürlüğü Haber Merkezi hattı 155'e bildirilmesi istendi. Musa Kang'ın bulunması için Erzurum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'ne bağlı sivil polislerden oluşan uzman ekip de, çalışma başlattı. Gelen ihbarlar üzerine bugün kent genelinde değişik 3 ayrı yere baskın düzenlenirken, Musa Kang'a ulaşılamadı.

ÇALKAVUR’DAN DEĞERLENDİRME

Erzurum Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur ise Musa Kang'ın evden kaçmış olabileceğini düşündüklerini belirterek, "Güvenlik kameralarını incelediğimizde, zorla kaçırılmaya yönelik hiçbir iz ve emare yok. İki arkadaş gibi, yan yana yürüyorlar. Olayla ilgili araştırmalarımız sürüyor" dedi.

Çalkavur, "Musa'nın 17-18 yaşlarında bir gençle giderken Pelit Meydanı semtinde bir mağazanın güvenlik kamerasına yansıdıkları görüntüsü var. Görüntü yüzden tam net değil ama görüntüde, Musa ile gencin yan yana bir arkadaş gibi giderken görüldükleri tespit ediliyor. Görüntülerde zorla kaçırılma izlenimi veren bir görüntü yok.Musa'nın evden kaçmış olma ihtimali nedeniyle ailesi ile görüştük. Ailesi daha önce hiç evden kaçmadığını söyledi. Arama çalışmaları sürüyor. M İnşallah başına bir iş gelmeden buluruz" diye konuştu.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.