Bölge Haber Girişi : 22 Kasım 2009 01:25

Mutlu sonu Kaçkar Dağcılık Kulübü getirdi!..

Mutlu sonu Kaçkar Dağcılık Kulübü getirdi!..
Kaçkar Dağcılık Kulübü üyesi bir grup dağcı Rize-Erzurum Karayolu Sivrikaya mevkiinde yaşanan çığ sebebiyle yaklaşık 30 saattir yolda mahsur kalan midibüse ve içindeki 18 yolcuya ulaştı.
Erzurum Ajans-Kaçkar Dağcılık Kulübü üyesi bir grup dağcı Rize-Erzurum Karayolu Sivrikaya mevkiinde yaşanan çığ sebebiyle yaklaşık 30 saattir yolda mahsur kalan midibüse ve içindeki 18 yolcuya ulaştı.

Mehmet Emin Ayhan başkanlığındaki 3 dağcı, Rize Belediyesi'ne ait arazi aracıyla belli bir noktaya kadar araçla gittikten sonra yaya olarak yaptıkları yolculuk sonrasında yaklaşık 2 saatte araca ulaştı. Araçta bulunanların sağlık durumlarının iyi olduğu ancak bitkin oldukları öğrenildi.

Öte yandan mahsur 18 kişiyi aramak için oluşturulan ve kendilerinden haber alınamayan 5 kişilik ekipten 3 kişiye ulaşıldı. Bakan Yıldırım, 5 kişilik kurtarma ekibiyle ilgili olarak "Arama çalışmalarına katılan 5 kişiden 3 kişi alındı. Diğer 2 kişi de muhtemelen bizim çalışmalarımızı yürüttüğümüz ekibin önünde" şeklinde konuştu.

Binali Yıldırım, yaptığı açıklamada, saat 00.30 itibariyle 2 kişilik kurtarma ekibinin mahsur kalan sürücü ile 17 yolcuya ulaştığını belirterek, ''Hepsinin sağlık durumu ve moralleri iyi. Şimdi onları nasıl alacağımızı değerlendireceğiz'' dedi.

Yol açma çalışmalarının uzun sürebileceğini ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:
''Ulaşan dağcı arkadaşlar ve şoförle görüştük. Durumları gayet iyi. Ulaşan ekibin yanında yiyecek olarak çok şey yok, ancak arkalarından giden ekip yiyecek ve teçhizat götürecek. Eğer şimdi alabilirsek şimdi alacağız, ama alamazsak şartlar iyileşince alacağız, ama öncelikle hemen almak istiyoruz. Onun koordinesini yapıyoruz. Öncelikle ihtiyaçlarını gidermeyi planlıyoruz. Onu helikopter ile yol açma ekibiyle koordine ediyoruz. Hangisi uygun olursa o şekilde almayı planlıyoruz.''
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.