Eğitim Haber Girişi : 29 Kasım 2012 17:15

''Nanofabrikasyon'' alt yapısı kuruldu

''Nanofabrikasyon'' alt yapısı kuruldu
Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bilimleri Bölümü’nde “nanofabrikasyon” altyapısı kuruldu.
Erzurumajans-Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bilimleri Bölümü’nde “nanofabrikasyon” altyapısı kuruldu.

Açılışını Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’ın yaptığı laboratuar, nanoteknoloji eksenli üretim, bilim ve teknoloji geliştirilmesi konusunda yürütülecek çalışmalara altyapı oluşturacak.

Fizik Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Mehmet Biber, Prof. Dr. Abdulmecit Türüt, Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen, Prof. Dr. Mustafa Sağlam, Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Doç. Dr. Bülent Çakmak, Doç. Dr. Şakir Aydoğan, Yrd. Doç. Dr. Tevhit Karacalı ve Arş.Gör. S. Vahide Özer bu laboratuarda yürütülecek projelerde görev alacaklar.

Açılışta laboratuarla ilgili bilgi veren Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rıdvan Durak, laboratuarın, “Organik ve inorganik aktif tabakalı güneş pillerinin fabrikasyonu için temiz oda kurulumu” adlı BAP projesi kapsamında gerçekleştirildiğini söyledi.

Budak, Fen Fakültesi Fizik Bölümünde, yılda 70 bilimsel makale üretildiğini, her yıl ulusal ve uluslararası bilimsel kongrelere çok sayıda katılım gerçekleştirildiğini hatırlatarak, “Bölümde çok sayıda BAP, TÜBİTAK ve DPT projeleri yürütülüyor. Kurulan Nanofabrikasyon laboratuarıyla bölümde yapılacak bilimsel çalışmalar daha da artacak” dedi.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ise konuşmasında üniversiteler sınıflandırılırken daha çok bilimsel yönlerine bakıldığını, girişimcilik ve gelişmeye açık, inovasyon yapabilen üniversitelerin öne çıktığını ifade etti.
“Gelişmiş ülkelerde AR-GE’ye ayrılan pay gün geçtikçe artmaya devam etmektedir” diyen Koçak, şunları kaydetti:

“Bu noktada üniversitemizde kurulmuş olan TEKNOKENT ile yakın zamanda hizmete girecek olan Merkez Araştırma Laboratuarının açılışını yaptığımız laboratuarla birlikte, yeni bilimsel çalışmalara hizmet edecektir” değerlendirmesini yapan Rektör Koçak, şunları kaydetti:

“Yine ifade ettiğimiz gibi, üniversitemizin ‘Proje Transfer Ofisi’nin oluşturulmasında da sizin çalışmalarınız önemli yer tutacak. 2013’te hizmete geçecek Teknoloji Transfer Ofisi bizim proje ofisimizle birlikte çalışacak. Bu laboratuarda yapacağınız çalışmalarla üniversitemiz daha iyi yerlere taşınmış olacaktır.”
Daha sonra laboratuarı gezen Rektör Koçak ve Rektör Yardımcılarına Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Biber laboratuardaki cihazlarla ilgili bilgi verdi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.