İlçeler Haber Girişi : 18 Mart 2015 18:42

Narman ÇÖP bacaları...

Narman ÇÖP bacaları...
Erzurum'un Narman İlçesi'nde kırmızı periler diyarı diye anılan Narman peri bacalarının bulunduğu kanyonun üst kısmı ilçe belediyesi tarafından çöp alanı olarak kullanılması görenleri şaşırtıyor.
Erzurumajans-Erzurum'un Narman İlçesi'nde kırmızı periler diyarı diye anılan Narman peri bacalarının bulunduğu kanyonun üst kısmı ilçe belediyesi tarafından çöp alanı olarak kullanılması görenleri şaşırtıyor.

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu tarafından 2012 yılında Dünya Geçici Miras Listesi'ne alınan ve 60 kilometrekareyi kapsayan ve içerisinde çeşitli oluşumlar bulunan Narman Kırmızı Peri Bacaları yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olurken Halikarnas Balıkçısı olarak da bilinen Cevat Şakir Kabaağaçlı'ya benzetilen ve Dünyaca ünlü dergilere kapak olan bir oluşumun bulunduğu alana çöp dökülmesi tepkiyle karşılanıyor.

Gerek oluşumları gerekse doğal güzelliğiyle görenleri hayran bırakan Kırmızı Peri Bacalarını Turizme kazandırmaya çalışılırken diğer yandan Dünya Geçici Miras Listesine giren Kırmızı Peri Bacalarına çöp dökülmesi kafalarda soru işaretinin oluşmasına sebep oluyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • emrullah KARAAVCI 01 Ocak 1970 02:00

    Hem dünya doğal güzellikler kategorisinde yarışacaksın,hemde bu güzelliklerin üzerine pisleyeceksin.Bune mantık.Bunu çevreci örgütler el koymalıdır.Bu katliama dur denmelidir.

  • Erol AKSOY 01 Ocak 1970 02:00

    Yazıklar olsu,peri bacalarının bu günlere gelmesi öyle kolay olmadı.Onu ancak geçmişteki Narman Meslek Yüksekokulu idarecilerinin çalışmaları sonucu ortaya çıkmıştır.Şimdi sahiplenen Narman daki idareciler çöplerle peribacalarının üzerini kapataya çalışıyorlar