Bölge Haber Girişi : 14 Şubat 2010 12:08

Narman'a Damızlık sığır şubesi açıldı!..

Narman'a Damızlık sığır şubesi açıldı!..
Erzurum'un Narman ilçesinde Merkezi Erzurum'da bulunan Erzurum İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin şubesi açıldı.

Erzurum Ajans-Erzurum’un Narman ilçesinde Merkezi Erzurum da bulunan Erzurum İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin şubesi açıldı.
Narman’da hayvan yetiştiricilerinin yoğun talebi üzerine İlçe Tarım Müdürü Veteriner Hekim Salim Pehlivan’ın çalışmaları sonucu Merkezi Erzurum da bulunan Erzurum İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği şubesi açıldı. İlçe Tarım Müdürü Pehlivan, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinin ön soy kütüğü, soy kütüğü ve döl kontrolü faaliyetlerini yürütmek ve ilçede ki suni tohumlama sayısının artırılmasında ciddi katkıları olacağını belirterek. “Kaliteli ve nitelikli damızlık sığır yetiştiriciliğinin olamazsa olmazı; yetiştiricilikte kullandığınız sığırlara suni tohumlama yaptırmak ve aylık süt ölçümlerini yapıp işletmedeki mevcut hayvanların soy kütüğü kayıtlarını tutturmaktır” dedi.
Salim Pehlivan daha sonra şunları söyledi; “Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinin Erzurum da toplam 296 üyesi bulunuyor, bunların 96’sı Narmanlı çiftçi. Birliğin Sivas ilinden bu tarafa ilk ilçe şubesi oldu. Narman İlçesinde toplam 2 bin 220 suni tohumlama yapıldı. Anaç sığır desteği kapsamında yaklaşık Erzurum da bin 600 anaç hayvanın 900 tanesi Narman’da bulunuyor.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.