Bölge Haber Girişi : 07 Temmuz 2010 13:53

Narman'da kırsal destekleme semineri!..

Narman'da kırsal destekleme semineri!..
Erzurumun Narman İlçesinde kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunda bilgilendirme semineri düzenlendi.

Erzurum Ajans-Erzurum’un Narman İlçesi’nde kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nda bilgilendirme semineri düzenlendi.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunda (TKDK) görevli Kıdemli Başvuru Kabul Uzmanı Samet Dalmış ve Başvuru kabul Uzmanı Muammer Karaca ile Melike Büyükköse tarafından Narman Ticaret Meslek Lisesi Konferans salonunda düzenlenen toplantıda köy muhtarları ve çiftçiler bilgilendirildi.
Toplantıya Tarım İlçe Müdürü Salim Pehlüvan, Köy muhtarları ve vatandaşlar katıldı.
Toplantıda ilk olarak Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından hazırlanan bir slayt gösterisi izletildi. Sunumun ardından Erzurum Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunda (TKDK) görevli Kıdemli başvuru kabul uzmanı Samet Dalmış Kırsal Kalkınma nedir kimler faydalanabilir konuları hakkında bilgi verdi. Dalmış, ülke kalkınmasında ve refah seviyesinin yükselmesinde kırsal kalkınmanın önemli olduğunu belirtti.
TKDK’nın IPARD programı ile Türkiye’de kırsal kalkınmanın merkezinde yer alacak önemli bir kurum olduğunu kaydeden dalmış, süt-süt ürünleri, et-et ürünleri, meyve-sebze, su ürünleri sektörleri ve kırsal alandaki projelerin destekleneceğini açıkladı.
Dalmış, bu kapsamda; süt ve et üreten tarımsal işletmelere yönelik yatırımlara yüzde 50-65 arasında, et ve süt ürünleri işleme pazarlama, meyve-sebze işleme ve pazarlama ile su ürünlerinin işleme ve pazarlamasına, arıcılık, seracılık, tıbbi bitkilerin işlenmesi, paketlenmesi, yerel ürünler, kırsal turizm ve kültür balıkçılığına yönelik yatırımlara ise yüzde 50 hibe desteği verileceğini ayrıca ilçede bulunan Kızıl periler diye adlandırılan peri bacalarının da bu kapsamda değerlendirilebileceğini böyle bir çalışma yapılsa ilçenin kalkınabileceğini belitti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.