Spor Haber Girişi : 11 Ağustos 2022 12:59

Ne kadar ekmek o kadar köfte!

Ne kadar ekmek o kadar köfte!
Gazeteci Nurullah Pala yazdı...

 

Bir yılı aşkın süredir kapalı Erzurumspor’un transfer tahtası…

Erzurum’a gelip de topa ayak vurmamış futbolculara milyonlar ödemek zorunda kaldı bu kulüp…

 

***

 

Sonuçta kasa tam takır olunca, ödeme gücü kalmayınca da FIFA’lık oldu Mavi-beyazlılar bir çok yabancı futbolcuyla…

12-13 dosya var çözmesi gereken Erzurumspor’un önünde…

 

***

 

Futbolculuğu tartışılan yetenek düşmanlarına bile Erzurumspor belirli miktarda ödeme yapması gerekir ki; transfer yasağı kalksın.

Ahmet Dal başkan seçildikten sonra da özellikle beş altı dosyanın kapanması için epeyce de bir yol aldı.

Şu anda da çalışmalarını sürdürüyor Ahmet bey…

Ama gel gör ki; yaşanan kongre süreci işlerin yeniden arapsaçına dönmesine neden oldu.

Dal şimdi arapsaçına dönen düğümleri tek tek çözmeye çalışıyor yeniden…

 

***

 

Ama benim esas değinmek istediğim konu başka.

Geçtiğimiz günlerde bizim de gazetemize konu olmuştu.

Bursaspor 4 bin dolayında forma satmış.

Bireysel olarak Yeşil-beyazlı kulübün formasını alanlarda cabası…

 

***

 

Geçtiğimiz sezon Bursaspor küme düşerken bile tribünlerine 25-30 bin taraftar çekmişti.

Küme düştüler ama görün bakın Bursa bu girdabı atlatırsa yeniden üst liglere döner.

Hatta Süper Ligde yine başa güreşir.

Çünkü o potansiyele sahipler.

 

***

 

Gelelim bize…

Kaç gündür Passolig gişelerinin önünden geçiyorum, sadece Passolig İl Temsilcisi Muhammet Karaman ve mesai arkadaşlarına rastlıyorum.

Onun dışında ne elektronik e bilet kartını yenileyen var ne de yükleme yaptıran.

İnternetten yaptıranlar var mı? onu da bilemiyorum.

 

***

 

Erzurumspor taraftarları cefakardır vefakardır.

Bir kez daha göstermelidir vefakarlığını.

Şartlar ne olursa olsun…

 

***

 

Göğüs reklamı yok!

Sırt reklamı  derseniz o da yok!

Kol reklamı o zaten hiç yok…

 

***

 

Sponsorluk zaten Erzurumspor’a Fransız bir kelime.

Stadyum reklamlarını sorarsanız yerel ve hatıra binaen reklamlar.

Ulusal bazda bir firmanın reklamına hiç rastlamadım.

Varsa da bir ya da ikidir…

 

***

 

Eee bu saydıklarımdan sonra Erzurumspor’dan uzay takımı ya da rüya takım olmasını beklemek hayalcilikten öteye gitmez.

 

***

 

Erzurumspor’un forması bu ligde bir puandır.

Ama bunu nasıl başarırız kongre salonunda oluşturduğumuz coşku ve sinerji gibi…

Coşkulu olursak, Erzurumspor FK’nın bu şehir için ne kadar önemli olduğunu her kesime kanıtlayabilirsek o zaman uçarız işte.

 

***

 

Yoksa kulübe iş adamı destek vermezse, taraftar tribünlere koşmazsa, takımın formasını almazsa, kulübün passolig kartını güncellemezse başarı hayalden öteye gitmez.

Bakın! dün Teknik Direktörümüz Muzaffer Bilazer ile konuşuyorum.

Dört kaleci, 24 oyuncu olmak üzere toplam 28 futbolcumuz var.

Geçtiğimiz sezon ligin ilk haftası 11 futbolcu ile zor çıkabilmiştik.

Elimizdekilerin de kıymetini bilmeliyiz.

Eğer bu kulübe Erzurumlular olarak yükümlülüğümüzü yerine getiremiyorsak, biz de deriz ki, ne kadar ekmek o kadar köfte var mı ötesi…

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Dadaşın Birisi 12 Ağustos 2022 00:20

    Süperlige çıkamadığımız vakitlerde yine bir yazı kaleme almıştınız. Ben o zamanda benzer şeylerden bahsetmiştim ama siz yine görüyorum ki bileti taraftara kesmişsiniz. Unutmamak gerekir ki bu takım 2. ligde 3. ligde oynarken kapalı trübüne oynuyordu. O dönemleri benden daha iyi bilirsiniz. Şimdi neden durum değişti diye sorgulamak yerine formadan bahsediyorsunuz. Benim vip trübün kombinem vardı. Maaş promosyonlarını bu takıma hibe etmiş ve her fırsatta gerek taraftar gruplarına gerekse de storeden yaptığım alışverişlerle takıma destek olmaya çalışmış biriyim. Ama nasıl oluyorsa vip trübünde sadece bir örnek olarak söylüyorum bunu, boynuna görevli kartı takmış 70 yaşındaki amcayla maç seyrediyordum. Amcamızın muhtemel bu takımda yaşı itibariyle de bir görevi bulunmamakta. Yani kulüp içerisinde bir kere sorun var. Aziz Yıldırım devre arası bilet kontrolü yaparken üstüne gülüyorduk. Ne kadar da doğru yapıyormuş aslında. Yani cebindeki cigara parasına bilet alıp Erzurumspor sevdasına soğuk havada üşüme pahasına stadı dolduran ve her fırsatta takımını destekleyen 16 yaşındaki çocuk bu hallere getirmedi takımı. O 70 yaşındaki görevli kartını boynuna taktırıp maçı bedava vipten seyrettirenler getirdi. Son olarakda çiçeği burnunda başkanımız her zaman kulübede bulunmuş olması hasebiyle bir takımın nasıl oluşturulup nasıl oynatılması gerektiğini ne zaman futbolcu değişmenin uygun olacağını hepimizden daha iyi bilir. Tek umudum başkanımızın aynı zamanda teknik bilgiyi de kulübe de öğrenmiş olması. İşin mutfağından geliyor. İki teknik direktör ile de olmayacaksa bu iş zaten hiç olmasın yani. Bunu kimse kaldıramaz.

  • paul 11 Ağustos 2022 17:36

    güzel makale başarılar.

  • levent sütçü 11 Ağustos 2022 17:18

    Sayın Pala; Öncelikle GSMH sı ülke ortalamasının çok çok altında olan bir şehrin takımının bence bugün buralarda olması bile bir mucize. Sizde takdir edersiniz ki bu şehirde sade sportif olarak değil bu şehir gerek siyasi ve de gerekse ekonomik olarak genellikle Rize ve Trabzon kısmen de son zamanlarda Malatya ,Elazığ ve Diyarbakır İllerinin tahakkümü altına girmiş oralardan idare edilen oralılar tarafından dizayn edilen bir şehir. Örnek mi?; Makine,harita kadastro vb. müh.odalarının subeleri trabzonda Erzurum oraya bağlı bir temsilcilik. Mimarlar odasının şubesi van da Erzurum oraya bağlı bir temsilcilik. Ticari olarak da Trakya birlik bölge müdürlüğü Trabzonda ,Erzurum oranın sorumluluk alanında sıradan bir il. Sadece o mu genellikle bütün firmaların bölge müdürlükleri trabzonda Erzurum onların sorumluluk alanındaki sıradan bir il. Erzurumsporun bu gün süperligde olmamasının tek nedeni Kardelen TV.nin spor porğramcısı ve sunucusu olan zatın israrla bu Muzaffer Bilazeri kamuoyuna pompalaması ve sonradan da kenardan durup bakmasından ibarettir. Gerek Palandöken gazetesine ve gerekse sizin gazetesinin yazılarınıza yaptığım yorumlarda ısrarla geçen sene bu teknik direktörün şahsi gayretiyle Erzurumsporun playoff lardan çıkamayacağını çünkü bu durumun sayın bilazerin işine geldiğini hatta bu şahsın teknik direktörlük belgesinin bile olmadığını sadece 1.ligdeki bir erzurumsporda daha da kolay istediği gibi yer edineceğini ve gerçek amacınında hiç transfer yaptırmayarak kendisini daima bir umutmuş gibi bir politika izleyeceğini yazdım. Şimdi size soruyorum elimizdeki futbolcuların kaç tanesi bu ligde forma giyebilecek evsafa sahip ????????? Birileri tarafından dizayn edilen bu umutsuzluk siyasetinin faturasını taraftara çıkarmak hangi vicdanla bağdaşır.? Bu gidişat ifade etmek Erzurum kamuoyunun sözcüleri olarak siz gazetecilerin uyanıklığı ve cevvarlığı ile doğru orantılı değilmi? Göreceksiniz erzurumspo bu seneyi küme düşme korkusuyla atlatmaya çalışacak ama?????? Birilerinin bu politikalarının sonun da zatı muhterem yine tarafımızdan umut olarak görülecek ve şöyle diyeceğiz ?GARDAŞ ŞÜKREDİN BU ADAM EN AZINDAN TAKIMI KÜME DÜŞÜRMEDİ?